TOKİ İstanbul 250 bin sosyal konut yapımına başlanacak tarih belli oldu!

Geçtiğimiz seneden bu yana yapımı için gün sayılan 250 bin sosyal konut projesinin çalışmalarına ne zaman başlanacağı belli oldu.
TOKİ İstanbul 250 bin sosyal konut yapımına başlanacak tarih belli oldu!

Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 81 ilde 250 bin sosyal konut projesinin çalışmalarına başlanmıştı. Bu kapsamda vatandaşlardan başvurular alınarak, aralarından kimin konutlardan faydalanabileceği kura sistemi ile birlikte belirlendi. Kura çekimlerinin günlerce sürmesinin ardından 81 ilde de hak sahipleri bulundu.

Tüm bunların ardından ise 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi çalışmaların ertelenmesine neden oldu. Yaklaşık olarak 50 bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu depremde 11 ilde on binlerce binanın yıkıldığı görüldü. Enkaz kaldırma çalışmalarının hemen ardından ise bu şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırma çalışmalarına başlandı.

Bu kapsamda yapılacak olan 250 bin sosyal konut yerine deprem konutlarının inşasına başlandı. Şubat ayından bu yana 11 ilde de TOKİ tarafından depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımızın yeniden kendi memleketlerine dönerek güven içinde yaşamalarının sağlanması amaçlandı.

TOKİ İSTANBUL 250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNDE TEMEL NE ZAMAN ATILACAK?

Deprem konutlarının yapımı devam ederken bir diğer yandan da 250 bin sosyal konutların yapımlarına da diğer illerde başlanacağı öğrenildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Deprem bölgesi için çok gülü bir çalışma başlattık. Burada inşaatlarımız devam ederken diğer şehirlerimizdeki sosyal konut çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Geçen yıl açıkladığımız 250 bin sosyal konut uygulamasında 50 bin konutun ihalesini yaptık. İstanbul'daki sosyal konutlar için çalışmaları tamamladık. Yılbaşından sonra onların da temellerini atmaya başlayacağız" ifadeleri ile 2024 senesinin başında temel atma törenlerine başlanacağı öğrenildi.