TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir, Arnavutköy, Esenler kura sonucu isim listesi sorgulama!

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi kapsamında İstanbul’da kura heyecanı yaşanmaya devam ediliyor. TOKİ Avrupa Yakası kura sonuçları belli oldu mu? İsim listesi nasıl öğrenilir?
TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir, Arnavutköy, Esenler kura sonucu isim listesi sorgulama!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ İlk Evim sosyal konut projesinde kura çekimi aşaması devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda ilde kura çekimleri yapıldı ve hak sahipleri belirlendi. Şimdi ise TOKİ ilk Evim 250.000 sosyal konut projesinde en büyük payı alan İstanbul’da kura çekimleri sürüyor. TOKİ İstanbul kura çekimleri ne zaman, nerede, saat kaçta?

TOKİ İSTANBUL KURA ÇEKİMİ!

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi kapsamında İstanbul’da toplam 50.000 sosyal konut inşa edilecek. Bu sosyal konutların önemli bir kısmı Tuzla’da yapılacak ve o konutların kura çekimleri tamamlandı. Ardından ise Silivri ve Çatalca’nın kura çekimleri gerçekleştirilerek hak sahipleri belirlendi. Bugün ise TOKİ İstanbul Avrupa Yakası kuraları çekilmeye başlanıyor.

TOKİ İSTANBUL AVRUPA YAKASI KURA ÇEKİMİ BAŞLADI!

TOKİ İstanbul Avrupa Yakası sosyal konut kuraları çekilmeye başlandı. Noter huzurunda çekilen kuralarda Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçelerinde inşa edilecek olan 28.340 adet sosyal konutun hak sahipleri belirleniyor. 1 Nisan 2023 tarihi itibariyle Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu’nda başlayan kura çekimleri 19 Nisan 2023 tarihinde sona erecek. Bu kura çekimleri ile hak sahipleri belirlenecek. Önce asil liste ve sonrasında yedek liste oluşturulacak. Esil listede yer alanlar konutları satın almaktan vazgeçerlerse yedek listede bulunanlar hak sahibi olacaklar.

TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir, Arnavutköy, Esenler kura sonucu isim listesi sorgulama!

TOKİ İSTANBUL AVRUPA YAKASI KURA SONUCU SORGULAMA!

TOKİ’nin devam eden sosyal kuraları kadar kura sonuçları de merak konusu oluyor. TOKİ noter huzurunda çekilen kura sonuçlarını e-devlet sistemi üzerinden vatandaşların erişimine açıyor. TOKİ İstanbul Avrupa Yakası sosyal konut kura sonucu sorgulama ekranına e-devlet üzerinden erişip sorgulama yapılıyor. Böylece isim listelerine ulaşılıp sosyal konut çıkıp çıkmadığı öğrenilebiliyor.