TOKİ İstanbul Tuzla kura çekimleri tamamlandı! Çatalca, Arnavutköy, Başakşehir kuraları başlıyor!

TOKİ İlk Evim sosyal konut kampanyası kapsamında Tuzla’da inşa edilecek olan 20.920 konutun hak sahipleri belirlendi. Sosyal konut kura çekiminde sırada İstanbul’un diğer merkezleri bulunuyor. TOKİ İstanbul sosyal konut kuraları ne zaman çekilecek?
TOKİ İstanbul Tuzla kura çekimleri tamamlandı! Çatalca, Arnavutköy, Başakşehir kuraları başlıyor!

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde toplamda 250.000 sosyal konut inşa edileceği açıklanmıştı. Bu konutlar içerisinde aslan payını ise kalabalık nüfusu gerekçesiyle İstanbul almıştı. İstanbul’da 2 yıl içerisinde 50.000 sosyal konut inşa edilecek. Bu sosyal konutlar için planlama yapılırken kura çekimleri de geçtiğimiz günlerde başlamıştı.

TOKİ TUZLA KURALARI TAMAMLANDI!

TOKİ İlk Evim sosyal konut kura çekimi kapsamında günlerdir Tuzla’da inşa edilecek 20.920 sosyal konut için kura çekimi yapılıyor. Noter huzurunda yapılan kura çekimi ile beraber bu sosyal konutların hak sahipleri belirlendi. Hatta ismi kurada çıkıp da konutu almak istemeyenlerin yerlerini alacak olan yedek listelerin kura çekimi dahi yapılarak tamamlandı.

TOKİ KURA SONUCU SORGULAMA EKRANI

TOKİ sosyal konut kura çekimlerinin sonuçları da merak konusu oluyor. TOKİ Tuzla kura sonucu isim listeleri belirlendi. Bu listeler TOKİ sosyal konut kura sonucu sorgulama ekranı üzerinden öğrenilebilecek. E-devlet üzerinden giriş yapan vatandaşlar “Talep Toplama Projeleri için Hak Sahipliği Kura Sonucu Sorgulama” hizmetini kullanarak TOKİ İlk Evim sosyal konut kura sonucu isim listelerine erişmek mümkün olacak.

TOKİ İSTANBUL YENİ KURA TAKVİMİ!

TOKİ’nin İstanbul’da yapacağı sosyal kon ut projeleri için kura takvimi süreci devam ediyor. TOKİ bugün yani 30 Mart Perşembe günü Çatalca ve Selimpaşa’da inşa edilecek sosyal konutlar için kura çekimi yapacak. 1 Nisan’dan itibaren başlayacak ve 19 Nisan’da sona erecek kura çekimleri ile de Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçelerinde yapılacak sosyal konutların hak sahipleri belirlenecek. TOKİ'nin İstanbul kuraları diğer sosyal konut kuraları gibi canlı olarak yayınlanacak ve isteyen vatandaşlar takip edebilecek.