TOKİ İstanbul'da 3+1 ve 4+2 konutları satışa çıkardı! 120 ay vade ile ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ tarafından İstanbul’da konut satışları yapılacağı ilan edildi. TOKİ İstanbul’da iki ayrı projeden konut satış ilanları yayınladı. Peki TOKİ hangi konutları, hangi şartlarla satışa çıkardı?
TOKİ İstanbul'da 3+1 ve 4+2 konutları satışa çıkardı! 120 ay vade ile ev sahibi olma fırsatı!

Türkiye’de ucuz konutun adresi olan TOKİ bir yandan sosyal konut projesinde konut, arsa ve işyeri için başvuruları almaya devam ederken bir yandan da konut satışlarını sürdürüyor. TOKİ tarafından yayınlanan ilanlara göre İstanbul’da iki ayrı projeden konut satışı yapılacak. Peki TOKİ İstanbul’un hangi ilçelerinde konut satacak? TOKİ’nin İstanbul’daki konutları dar gelirliler için mi? TOKİ konut satışlarını nasıl yapacak? TOKİ hangi ödeme şartları ile ve hangi fiyatlarla İstanbul’da konut satışı yapacak.

TOKİ İSTANBUL’DA 45 KONUTU SATIŞA ÇIKARDI

TOKİ tarafından İstanbul’da iki ayrı projede konut satışı yapılacağı bildirildi. Bu konutlar dar gelirli vatandaşlar için değil orta gelir grubunda bulunan vatandaşlar için satışa çıkarıldı. Bundan dolayı herhangi bir gelir şartı olmaksızın konutları satın almak için başvuru yapılabilecek.

TOKİ’nin ilan ettiği konut satışlarına göre İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Sütlüce Mahallesi’nde bulunan projede 33 adet konut satışa çıkarıldı. Ayrıca Bakırköy ilçesinde bulunan bir başka TOKİ projesinde de 12 konutun da satılacağı açıklandı.

TOKİ İstanbul'da 3+1 ve 4+2 konutları satışa çıkardı! 120 ay vade ile ev sahibi olma fırsatı!

KONUT FİYATLARI NE KADAR?

TOKİ’nin Bakırköy’de satışa çıkardığı 12 konutun 9’u 4+2, 3’ünün de 3+1 olduğu bildirildi. Bu konutlar hemen teslim edilecek. Bulunduğu bölgenin en gözde projelerinden olan KoruFlorya’da yer alan konutların fiyatları 8 Milyon 940 Bin TL’den başlayıp 17 Milyon 33 Bin TL’ye kadar çıkıyor. TOKİ’nin Beyoğlu projesinde bulunan konutlar ise 2 Milyon 20 Bin TL’den başlayıp 4 Milyon 380 Bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

ÖDEME ŞARTLARI NELER?

TOKİ’nin Bakırköy projesindeki 3+1 konutlar yüzde 30 peşinat ve 60 ay vade ile satın alınabiliyor. 4+2 konutlar ise yüzde 12 peşinat ve 60 ay taksitle satılıyor. TOKİ’nin Beyoğlu projesinde ise konutlar 120 ay vade ile satın alınabilecek. Bu konutlar için peşinat şartı ise yüzde 50 olarak açıklandı. Ayrıca Beyoğlu’nda satılacak olan konutlar 6 ay sonra sahiplerine teslim edilecek.

BAŞVURULAR VE AÇIK ARTIRMA NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ’nin satacağını ilan ettiği konutlar için vatandaşlar 25 Ekim tarihine kadar başvuru yapabilecekler. 25 Ekim’de ise açık artırma yapılacak. Bu açık artırma sonucunda konutları satın alacak kişiler belirlenecek. Ardından ise ihalenin onayının ardından sözleşmeler imzalanıp satış gerçekleştirilecek.