TOKİ İstanbul'da bu fiyatlarla konut ve rezidans daire satışı yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul’da bulunan 33 konut ile 12 rezidans daireyi açık artırma ile satışa çıkardı. Konutlar ve rezidans daireler hangi şartlarla satılacak?
TOKİ İstanbul'da bu fiyatlarla konut ve rezidans daire satışı yapacak!

Türkiye’de konut satışları denilince akla ilk gelen kurum olan TOKİ tarafından yeni konut satışları ilan edildi. TOKİ tarafından İstanbul’da bazı konutlar ile rezidans daireler satışa çıkarıldı. Ancak bu konutlar alışılagelmişin dışında alt gelir grubunu kapsamıyor. TOKİ lüks konut kapsamında satış yapılacağını ilan etti.

HANGİ KONUTLAR SATIŞA ÇIKARILDI?

TOKİ’nin satışa çıkardığı 3+1 ve 4+2 planlarında yapılmış 12 rezidans dairenin Koru Florya projesinde bulundukları bildirildi. Aile rezidansı mottosu ile inşa edilen proje İstanbul’un en önemli konut projelerinden bir tanesi olarak gösteriliyor. TOKİ’nin 33 konut satışı yapacağı proje ise Beyoğlu Sütlüce Mahallesi’nde bulunuyor. Bu projede 1+1, 2+1 ve 3+1 konutlar TOKİ tarafından açık artırma ile satılacak.

FİYATLAR NE KADAR?

TOKİ’in İstanbul’da satışa sunduğu konutlar ve rezidans daireler için fiyatlar da açıklandı. Buna göre Beyoğlu Sütlüce Mahallesi’nde olan konutların fiyatları 2 Milyon 20 Bin TL’den başlıyor. Koru Florya’daki rezidans dairelerin fiyatlarının ise 8 Milyon 940 Bin TL’den başladığı bildirildi. Bu fiyatlar açık artırma ile daha yüksek tutarlara ulaşabilir.

ÖDEME İMKANLARI NELER?

TOKİ İstanbul’da bulunan ve satışa çıkardığı konutlar ile rezidans daireler için ödeme imkanlarını da duyurdu. Buna göre rezidans daireler için satın alacak olanlar yüzde 1 ile yüzde 18 arasında değişen oranlarda KDV ödemesi yapacaklar. Teklif edilen bedelin taksitle ödenmesine de imkan tanınacak. Yüzde 12 veya yüzde 30 peşinat ödemesi yapanlara 60 ay vade imkanı tanınacak.

33 adet konut için ise TOKİ ödeme imkanlarını ilan etti. Beyoğlu Sütlüce Mahallesi’nde bulunan bu konutları satın almak isteyenler yüzde 1 oranında KDV ödemesi yapacaklar. Konut satış bedelinin yüzde 50’si peşin ödenirken kalan tutar 120 ay vade ile aydan aya taksitler halinde ödenebilecek.

AÇIK ARTIRMA NE ZAMAN?

TOKİ duyurduğu konut satışları için 25 Ekim’de sat 10:30’da açık artırma düzenleyecek. Açık artırmaya internet üzerinden de katılım sağlanarak teklif verilebilecek. Geçerli en yüksek teklifi verenler konut veya rezidans daire satın alma hakkı elde edecek.