TOKİ kura çekilişi takvimi 2023! İzmir İstanbul kura çekimi sonuçları ne zaman?

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik olarak başlatılan TOKİ 250 bin sosyal konut projesi için kura çekilişleri Kasım ayında başlamıştı. Kura çekimine deprem nedeni ile ara verilmişti.
TOKİ kura çekilişi takvimi 2023! İzmir İstanbul kura çekimi sonuçları ne zaman?

TOKİ kura çekilişi takvimi 2023! İzmir İstanbul kura çekimi sonuçları ne zaman? Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan 250 bin sosyal konut projesi için rekor başvuru yapılmıştı. 7 Kasım 2022 tarihi itibari ile başlayan kura çekiminde sıra İzmir'e gelmişti. 

Ancak ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketi nedeni ile ne yazık ki kura çekimine ara verilmek zorunda kalınmıştı. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem sonrasında depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş başta olmak üzere 11 ilde büyük yıkım meydana gelmişti. Deprem nedeni ile TOKİ kura çekilişlerine de zorunlu olarak ara verilmişti. 

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI İSTANBUL İZMİR KURA TAKVİMİ NE ZAMAN?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapılan açıklamada deprem nedeni ile kura çekimine zorunlu olarak ara verildiği ilan edilmişti. Kura çekiminde yapılan açıklama ile yeni iller olarak İzmir açıklanırken ne yazık ki yaşanan deprem nedeni ile "250 Bin Sosyal Konut Kampanyası Kapsamında Hak Sahibi Belirleme Kura Töreni Yaşanan Doğal Afet Sebebiyle İleri Tarihe Ertelenmiştir. Kura Tarihi ve Saati İdaremizce Belirlenerek Web Sayfasında Yayınlanacaktır" ifadelerine yer verilmişti.  

Yapılan açıklama sonrasında kura çekimi için TOKİ'nin yeni açıklama yapması beklenirken önce İzmir kura çekilişinin ardından ise İstanbul kura çekimi için yeni tarihin açıklanması bekleniyor. Yeni duyuruları emlak365.com sitemizden takip edebilirsiniz.