TOKİ kura sonucu Kahramanmaraş Merkez, Elbistan isim listesi sorgulama 7 Ocak 2023

TOKİ sosyal konut kura sonuçlarına dair araştırmalar yapılıyor. Kahramanmaraş Merkez ve Elbistan sosyal konut kuraları çekildi. Kura sonucu isim listesi nasıl sorgulanır?
TOKİ kura sonucu Kahramanmaraş Merkez, Elbistan isim listesi sorgulama 7 Ocak 2023

TOKİ sosyal konut kura sonuçları son dönemlerin en çok araştırılan konularının başında geliyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatan TOKİ bu kapsamda 81 ilde toplam 250.000 sosyal konut inşa edecek. Bu konutları satın alabilmek için ise milyonlarca vatandaş başvuruda bulundu. Başvuru sayısının konut sayısından fazla olmasından dolayı da konut sahibi olacak vatandaşlar kura çekimi ile belirleniyor.

TOKİ KURA ÇEKİMLERİ NASIL YAPILIYOR?

TOKİ’nin sosyal konut kura çekimlerinde gelişmiş bir şeffaflık ilkesi uygulanıyor. Bu kapsamda öncelikle kuraların tamamı noter huzurunda çekiliyor ve herhangi bir hukuksuz durum yaşanmıyor. TOKİ’den bir ilde veya ilçede sosyal konut satın almak için başvuru yapan vatandaşların bu başvuruları değerlendirildi ve geçerli başvurular belirlendi. Bu geçerli başvuruyu yapan vatandaşların isimleri sosyal konut kuralarına katılıyor. Çekilen kurada ise talihli vatandaşlar sosyal konut sahibi olma imkanı buluyorlar.

TOKİ KAHRAMANMARAŞ KURALARI ÇEKİLDİ!

TOKİ’nin 7 Ocak 2023 kura takvimine uygun olarak Kahramanmaraş sosyal konut kuraları çekildi. Buna göre Kahramanmaraş Merkez’de 1.070, Elbistan ilçesinde ise 750 sosyal konut olmak üzere toplamda 1.820 konut için hak sahipleri belirlendi. Kurada isimleri çıkan ve sosyal konut satın alma hakkı elde eden vatandaşlar ile TOKİ arasında sözleşme yapılacak.

KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

TOKİ sosyal konut kura sonuçlarının nasıl öğrenilebileceği merak konusu oluyor. Bunun için vatandaşların öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Ardından TOKİ’nin hizmetleri arasında bulunan sosyal konut sorgulama hizmeti üzerinden işlem yapılıyor. Bu sorgulama ile vatandaşlar sosyal konut satın alma hakkı elde edip edemediklerini görebiliyorlar.