TOKİ örnek deprem konutlarının tanıtımını yaptı!

Depremden etkilenen illerden biri olan Adana'da yapımı süren deprem konutları ile ilgili açıklama geldi. TOKİ örnek saire tanıtımlarını gerçekleştirdi.
TOKİ örnek deprem konutlarının tanıtımını yaptı!

6 Şubat depreminden etkilenen iller arasında yer alan Adana için TOKİ tarafından deprem konutlarının yapımına başlanmıştı. Mart ayında Adana'nın Sarıçam ilçesine bağlı olan Buruk Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı süren bu projede toplamda 2 bin 500 konut ve 701 köy evinin yapılacağı ifade edildi.

Buruk'ta yapımına başlanan 24 blok ve 590 daireden oluşan proje hakkında elde edilen bilgilere göre şimdiye kadar 5 blok tamamlandı. Tamamlanan konutların bulunması ile birlikte ise yapılan açıklamalara göre diğer inşaatlar hızlı bir şekilde yapımı sürerken tamamlanan projeler arasından vatandaşlar için de tanıtımların gerçekleştirildiği öğrenildi.

screenshot-88.png

TOKİ ADANA DEPREM KONUTLARI ÖRNEK BLOKLAR YAYIMLANDI!

Hürriyet'te yer alan habere göre; yapımı süren deprem konutlarında brüt 110, net 80 metrekare olan 2+1 daireler ile brüt 150, net 127 metrekare olan 3+1 dairelerden ilk örneklerin tamamlandığı yayımlandı. Önemli bilgiler yer arasında yer alan konu ise bu yapımda kullanılan bütün malzemelerin ise tamamen yerli olduğu yönündeydi. Çalışmaları takibi sürerken Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu tarafından da bu örnek daireler hakkında açıklamalara yer verildi.

screenshot-89.png

Devam eden inşaatlar hakkında konuşan Karslıoğlu, "Afet konutlarında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Adana ilk örnek daireyi hazırladı ve onu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Burada kullanılan bütün malzemeler yüzde 100 yerli malı. TOKİ bu yerli malı kullanımını yıllardır sürdürmekte. Üreticisinden satıcısına kadar binlerce sektör ekmek yiyor. Burada kaliteli bir ürün ve sistemle örnek daireyi tamamladık" şeklindeki ifadeler ile süreci anlattı.

screenshot-90.png

TESLİM NE ZAMAN?

Örnek dairelerinin görselleri ile birlikte paylaşılmasının ardından en çok merak edilen konulardan biri de bu dairelerin ne zaman tamamlanarak vatandaşlara teslime dileceği yönündeydi. Konu hakkında açıklama yapan Karslıoğlu, ekonomik katkıda bulunacak şekilde yağmur sularını mutfak ve tuvaletlerde kullanılabilir hale getirmek amacı ile çalıştıklarını ifade ederek “Buda uzun süre burada oturan vatandaşlarımızın ekonomisine katkı sunacaktır. “Buda uzun süre burada oBizim burada ki hedefimiz Kasım ayında ilk daireleri vatandaşlara teslim etmek. Bunun içinde 7 gün 24 saat esasıyla çift vardiyayla çalışıyoruz” diyerek Kasım ayını işaret etti.