TOKİ orta gelirliye 3.005 TL taksitle 3+1 konut satıyor!

Türkiye’de ucuz konutun adresi olan TOKİ orta gelir grubuna yönelik 3+1 konutları satışa çıkardı. Uzun vade düşük taksitle vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ’nin yeni konut satış ilanının büyük ilgi görmesi bekleniyor.
TOKİ orta gelirliye 3.005 TL taksitle 3+1 konut satıyor!

Türkiye’de konut satın almak isteyen vatandaşlar yüksek fiyatlardan dolatı bu isteklerini yerine getiremiyorlar. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) vatandaşlara çok uygun fiyatlarla konut satışı yapmayı sürdürüyor. Sosyal konut kampanyasına devam eden TOKİ aynı zamanda yayınladığı konut satış ilanları da konut satışlarını sürdürüyor.

TOKİ UZUN VADELERLE EV SATIYOR

TOKİ çok uzun yıllardır Türkiye’de ev sahibi olmayan vatandaşları ev sahibi yapma misyonu doğrultusunda çeşitli politikalar geliştiriyor. Bu doğrultuda oldukça gelişmiş bir finansal model ortaya koyuyor. Bu finansal model kapsamında vatandaşlar çok düşük peşinat ödemesi yaparak uzun vadelerde ev sahibi olabiliyorlar. 240 aya kadar varan vadelerde konut satışı yapan TOKİ’nin vade koşulu projeden projeye göre değişebiliyor.

TOKİ KONUTLARI NASIL UCUZA SATABİLİYOR?

TOKİ’nin konut satışlarına ilişkin en çok merak edilen konu fiyatların nasıl düşük tutulabildiği oluyor. Emlak piyasasının neredeyse yarı fiyatına konut satabilen TOKİ bunun için elini güçlü tutabilecek imkanlara sahip. Öncelikle bir konutun fiyatını belirleyen ana maliyetlerden birisi arsa maliyetidir. Devlet kurumu olduğu için TOKİ’de ya arsa maliyeti olmuyor ya da çok düşük maliyetler çıkabiliyor. İhale ile konut inşaat maliyetlerini de düşüren TOKİ kar amacı da gütmediği için çok düşük fiyatlarla konut üretimi yapabiliyor.

2 YIL İÇİNDE 250 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK

TOKİ tarafından başlatılan İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında 250.000 adet 2+1 ve 3+1 konut inşa edilecek. Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bu konutlar için kura çekimleri devam ediyor. TOKİ bu sosyal konutları 2 yıl içerisinde tamamlayıp en geç 2025 yılında hak sahibi vatandaşlara teslim etmeyi planlıyor.

TOKİ KONUT SATIŞ İLANI YAYINLANDI!

TOKİ orta gelirliye 3.005 TL taksitle 3+1 konut satıyor!

TOKİ orta gelir grubu için bir konut satış ilanı yayınladı. Buna göre Çorum Merkez’de yapılan projede 3+1 konutlar satışa çıkarıldı. Bu konutların fiyatlarının 601 Bin TL ile 715 Bin TL arasında değiştiği bildirilirken yüzde 10 peşinat ödemesi yapılması gerekiyor. Konutları satın almak isteyen vatandaşlar peşinat ödemesini yaparak 180 ay vade imkanı da elde edebilecekler. Bu kapsamda bu konutlar için ödenmesi gereken aylık taksitlerin 3.005 TL’den başlayacağı bildirildi.