TOKİ piyangosu vuran iller açıklandı! Kurasız ev sahibi oldular!

TOKİ’nin sosyal konut kura takvimi ile alakalı yeni bir güncelleme yapıldı. Kurum tarafından yapılan güncelleme ile bazı illerde kura çekilmeden vatandaşlar sosyal konut sahibi oldular.
TOKİ piyangosu vuran iller açıklandı! Kurasız ev sahibi oldular!

TOKİ İlk Evim 250.000 sosyal konut kura seçimleri devam ediyor. TOKİ Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan 2+1 ve 3+1 sosyal konutlar için hak sahiplerini kura çekimleriyle belirliyor. Çekilen kuralar neticesinde sosyal konutları kimlerin satın alacağı netleşiyor. TOKİ bu kura çekimlerini belirli bir takvimle gerçekleştiriyor. TOKİ sosyal konut kura takvimi yeniden güncellendi ve yeni kura çekimi yapılacak illerle ilçeler kamuoyuna ilan edildi.

6 ŞUBAT’A KADAR TAKVİM BELLİ OLDU!

TOKİ sosyal konut kura takviminde 6 Şubat 2023 tarihine kadar kura çekilecek iller açıklandı. Buna göre Kütahya, Uşak, Manisa, Çanakkale, Aydın, Balıkesir ve Muğla illerinde de kuralar çekilecek ve sosyal konut sahibi olmaya hak kazanacak olan vatandaşlar belirlenecek. Noter huzurunda çekilecek olan bu kuralar TOKİ’nin sosyal medya hesaplarında da canlı olarak yayınlanıyor.

KURA ÇEKİLMEYECEK YERLER AÇIKLANDI!

TOKİ sosyal konutlar için başvuru alırken il ve ilçe gibi ayrımlar yapmıştı. O il ve ilçede başvuru yapma hakkı bulunan vatandaşlar başvuru yapabilmiştiler. Ancak ilan edilen sosyal konut sayısı başvuru sayısında az olunca bu il ve ilçelerde TOKİ’nin sosyal konut kurası çekmesine gerek kalmıyor. Bu yerlerde her başvuran vatandaş kura çekilmeden sosyal konut satın alma hakkı elde ediyor. Kura çekimi yapılmayacak yeni merkezler de belli oldu.

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre Balıkesir'İn Balya ilçesinde yapılacak olan 75 sosyal konutluk projede, Savaştepe ilçesinde karacalar Mahallesi'nde yapılacak olan 190 konutluk projelerde kura çekimi yapılmayacak.

Aynı şekilde Aydın’da Buharkent 300 sosyal konutluk projede, Didim ilçesinde 220 konutluk projede ve Germencik ilçesinde 150 sosyal konutluk projede kura çekimi olmayacak.

TOKİ kura takviminde yer alan bilgilere göre Uşak Sivaslı Pınarbaşı 204 sosyal konutluk projede de başvuru sayısı az olduğu için kura çekimi olmayacak.

Son olarak ise Kütahya Simav ilçesinde Akdağ 80 sosyal konutluk projede de kura çekimi yapılmadan hak sahipleri tespit edildi.

KURASIZ EV SAHİBİ OLDULAR

Başvuru sayısı az olduğu için kura çekimleri yapılmayınca bu projeler için başvuru yapan ve başvuruları geçerli olan tüm vatandaşlar sosyal konut satın alma hakkı elde ederek ev sahibi oldular. Kura takviminde yer alan diğer illerde ve ilçelerde ise vatandaşlar kuradan isimlerinin çıkmasını beklemeye başladılar.