TOKİ Şanlıurfa başvuru parası iadesi nasıl geri alınır, kura çıkmazsa para iade ne zaman yapılacak?

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 3+1 kura çekimi ile 2022 yılına ilişkin 250 bin sosyal konut çekilişleri tamamlandı. TOKİ kurada adı çıkmayanlar için başvuru kura çekilişi başvuru parası iadesi için soruları yanıtladı.
TOKİ Şanlıurfa başvuru parası iadesi nasıl geri alınır, kura çıkmazsa para iade ne zaman yapılacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan 250 bin sosyal konut projesi için yine rekor başvuru yapılmış ve kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi şansını denemişti. Satışa sunulan 250 bin sosyal konut projesi için 8 milyon kişi başvuru yaparken bu kişilerin 5 milyonun başvurusu kabul edilmiş ve kura sürecine dahil edilmişti. 

31 Ekim 2022 tarihi itibari ile son başvuru tarihi dolan projede kura çekimine ise 7 Ekim 2022 tarihi itibari ile başlanmıştı. Kura çekimleri ile bugüne kadar Ardahan, Şırnak, Kars, Siirt, Batman, Iğdır, Ağrı, Mardin, Van, Ağrı, Hakkari, Bitlis ve Şanlıurfa kura çekimleri yapıldı. Bugün itibari ile çekilen TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 3+1 kura çekimi ile hak sahipleri belirlenmiş oldu. Kurada adı çıkan kişiler açıklanacak olan başvuru takvimini beklemeye başlayacaklar. 

TOKİ ŞANLIURFA KURA ÇEKİLİ BAŞVURU PARASI İADESİ NE ZAMAN YAPILACAK, TOKİ'DEN KURA ÇIKMAYANLAR PARASINI NASIL GERİ İADE ALACAK?

TOKİ kura çekilişine katılan kişiler arasında yapılan kura çekimi ile ev sahibi olmaya hak kazanan kişiler büyük sevinç yaşarken kurada adı çıkmayan kişiler ise başvuru parası olarak yatırdıkları tutarları nasıl iade alacaklarını araştırmaya başladılar. 

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye kura çekimi bugün yapılan 3+1 kura çekilişi için 52 bin 918 kişi başvuru yapmıştı. Bu kişiler arasından yapılan kura çekimi ile şanslı kişiler belirlenirken kurada adı çıkmayan kişilere para iadesi 5 iş günü sonrasında başvuru yaptıkları banka şubesi üzerinden yapılacak. TOKİ başvuru ücreti para iadesi banka şubesinden ya da ATM'lerden çekilebilecek.