TOKİ Sivas Merkez, Suşehri, Şarkışla 800 sosyal konut kura sonucu sorgulama 18 Aralık 2022!

TOKİ sosyal konut kura çekimleri hız kesmeden devam ediyor. Bugün Sivas Merkez, Suşehri ve Şarkışla kuraları çekilecek. TOKİ kura sonuçları isim listesi sorgulama nasıl yapılır?
TOKİ Sivas Merkez, Suşehri, Şarkışla 800 sosyal konut kura sonucu sorgulama 18 Aralık 2022!

TOKİ sosyal konut projesi için kura çekimi aşaması devam ediyor. Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan 250.000 sosyal konut için 31 Ekim 2022 tarihine kadar vatandaşlardan başvurular alınmıştı. Başvuru yapan milyonlarca vatandaş sosyal konut satın alma hakkı elde edebilmek için noter huzurunda yapılan kura çekimlerinde isimlerinin çıkmasını büyük bir heyecanla bekliyorlar.

SİVAS TOKİ SOSYAL KONUT KURALARI ÇEKİLİYOR

TOKİ tarafından sosyal konut kura çekimlerine dair takvim yayınlandı. Buna göre 18 Aralık 2022 Pazar günü Sivas’ta kura çekimleri yapılıyor. Bugünün programına göre Sivas Merkez’de 400, Suşehri ilçesinde 200 ve Şarkışla ilçesinde de 200 sosyal konutun hak sahipleri belli olacak. Sivas’ta yapılacak olan kura çekimi ile toplam 800 sosyal konutun hak sahipleri belirlenecek. Kura çekimi ise Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

TOKİ Sivas Merkez, Suşehri, Şarkışla 800 sosyal konut kura sonucu sorgulama 18 Aralık 2022!

KURA ÇEKİMİ CANLI OLARAK İZLENEBİLECEK

TOKİ kura çekimi ile alakalı olarak uygulanan sistem gereği vatandaşlar tüm süreci canlı olarak takip edebiliyorlar. TOKİ’nin Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube gibi tüm sosyal medya hesaplarından kura çekimleri canlı yayınla vatandaşların erişimine açık oluyor. Kura çekimini canlı izlemek isteyeler TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından bu yayınlara anı anına ulaşabiliyorlar.

TOKİ KURA SONUCU SORGULAMA EKRANI

TOKİ canlı olarak yayınlanan kura çekimi ile sosyal konutlarda hak sahiplerini belirliyor. Ancak bu yayınları takip edemeyenler olabiliyor. Bundan dolayı da sosyal konut kura çekimi isim sorgulama ekranı merak ediliyor. Vatandaşlar E-Devlet üzerinden bu isim sorgulamasını yapabiliyorlar. TOKİ akşam saatlerinde gündüz yapılan kurada çıkan isim listesini E-Devlet sistemine aktarıyor. Vatandaşlar bu sistemde sorgulama yaparak kendi isimlerinin listede olup olmadığını öğrenebiliyorlar.