TOKİ sosyal konut başvuru süresi uzatıldı mı, kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ tarafından yürütülen sosyal konut projesi ile alakalı olarak son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Özellikle başvuru süresinin uzatılıp uzatılmadığı ile kura çekimlerinin ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Yaşanan son gelişmeleri EMlak365 okuyucuları için derledik.
TOKİ sosyal konut başvuru süresi uzatıldı mı, kura çekimi ne zaman yapılacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ İlk Evim İlk İşyerim projesinde gelinen son süreç merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan sosyal konut projesinin ilk aşaması sosyal konut başvurularının alınması olmuştu. 31 Ekim tarihi itibariyle bu başvurular tamamlandı. Yaklaşık 8 milyon vatandaş sosyal konut başvurusu yaparken 5 milyon vatandaşın başvurusunun geçerli olduğu açıklandı.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU SÜRESİ UZATILACAK MI?

TOKİ'nin sosyal konut başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağı araştırma konusu oluyor. Bu hususta daha önceden çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yapmış ve, "Sosyal konut başvurularının uzatılmasına dair bir ihtiyaç olursa bunu yaparız. Şu anda buna dair yoğun bir talep yok. 1 aydan daha fazla süre verdik ve vatandaşlarımız başvurularını bu süreçte yaptılar." demişti. Buna göre sosyal konut başvuruları kapandı ve herhangi bir şekilde uzatılma olmayacak.

TOKİ SOSYAL KONUT KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

TOKİ'nin sosyal konut kuralarını ne zaman çekeceği son günlerin en çok merak edilen konusu oldu. Buna dair net bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak Çevre Bakanı Murat Kurum dün yaptığı açıklamasında sosyal konutlar için kura çekimlerinin kısa bir süre içerisinde başlayacağı ve Mart ayının sonuna kadar kura çekimlerinin tamamlanacağını bildirmişti.

TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi için TOKİ Başkanı Ömer Bulut da daha önceden bir açıklama yapmış ve 31 Ekim'den sonraki ilk hafta yani bu hafta TOKİ kura çekimlerinin başlayacağını ilan etmişti. Ancak TOKİ'den kura çekimlerine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Her an TOKİ kura çekimlerine dair bir açıklama yapılması bekleniyor.