TOKİ sosyal konut başvurularında yeni gelişme! Sınırlama kaldırılıyor!

TOKİ’nin sosyal konut projesinde sınırlamanın kalkacağı bildirildi. Vatandaşlar e-devlet üzerinde başvurularını kimlik numaralarının son rakamına göre yapıyordular. Bu uygulamaya son verileceği açıklandı.
TOKİ sosyal konut başvurularında yeni gelişme! Sınırlama kaldırılıyor!

TOKİ’nin 250 bin sosyal konut için başvuruları alınmaya devam ediliyor. Vatandaşlar uygun imkanlarla ev sahibi olabilmek için başvuru işlemlerini yapıyorlar. Şu ana kadar yapılan başvuru sayısı 3 milyona yaklaşırken bu başvuruların ilerleyen günlerde daha da artması ve Ekim ayının sonuna kadar başvuru yapacak olan vatandaşların sayısının 10 milyon kişiye ulaşması bekleniyor. Sosyal konut başvuruları ile alakalı olarak yeni bir karar alındığı bildirildi. Buna göre TOKİ sınırlamaları kaldırıyor.

BAŞVURULAR DEVAM EDECEK!

TOKİ’nin sosyal konut projesi olan İlk Evim Sosyal Konut Projesi’nden konut sahibi olmak isteyenler 14 Eylül’de başlayan başvurulara büyük ilgi gösteriyorlar. Bu başvurular 31 Ekim’e kadar devam edecek. Vatandaşlar başvurularını e-devlet üzerinden yapabildikleri gibi konutların yapılacağı illerdeki Ziraat Bankası ve Halkbank’ın yetkili şubelerinden yapılabiliyor.

TOKİ SINIRLAMAYI KALDIRDI!

Sosyal konut projesi için başvurular e-devlet üzerinden alınırken sistemin yoğunluk nedeniyle çökmesinin engellenmesi için sınırlama uygulanıyordu. Buna göre her gün TC kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlara başvuru imkanı veriliyordu. TC kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar bir gün başvuru yaparken diğer gün ise sadece 2 olanlar başvuru yapabiliyordular. TOKİ şimdi bu sınırlamayı kaldırıyor.

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları için e-devlet üzerinde uygulanan sınırlama 19 Eylül’den itibaren kaldırılıyor. 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren vatandaşlar herhangi bir sınırlama ile karşılaşmadan başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Vatandaşlar il ve ilçe bazında başvuruda bulunabilecekler. Başvurularda 2+1 ve 3+1 konut ayrımı da yapılamayacak.

TOKİ sosyal konut başvuruları 31 Ekim’de sona erecek. Bu süreç devam ederken Ekim ayından itibaren TOKİ sosyal konutlar için ihale süreçlerini başlatacak. Bunun yanında konutların kimler tarafından satın alınacağının belirlenebilmesi için kura çekimlerine başlanacak. Noter huzurunda çekilecek olan kuralar ile evleri satın almaya hak kazanan vatandaşlar belirlenecek. Bunun yanında yedek listeler de kura ile tespit edilecek. Kurada çıkmasına rağmen evleri satın almaktan vazgeçenler olursa onların hakları yedek listedeki vatandaşlara verilecek.