TOKİ sosyal konut başvurusu ne zaman 2022, başvuru nereden, nasıl yapılır, şartları neler?

Ev sahibi olmak isteyen dar gelirliler, kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ 150 bin sosyal konut projesi için geri sayıma başladı. Peki, TOKİ 150 bin sosyal konut projesi başvurusu ne zaman, başvuru şartları neler, kimler başvurabilir?
TOKİ sosyal konut başvurusu ne zaman 2022, başvuru nereden, nasıl yapılır, şartları neler?

Yükselen konut fiyatları nedeniyle ev sahibi olması imkansız hale gelen dar gelirli vatandaşların da kendi evlerini satın almaları amacı ile hayata geçirilen TOKİ 150 bin sosyal konut projesi için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan açıklamanın tarihi ilan edilirken bu açıklama ile TOKİ başvuru tarihi 2022, şehir kontenjanları, illere göre yapılacak olan konut sayıları, konut fiyatları, aylık taksitleri gibi merak edilen sorular da yanıt bulmuş olacak. 

Vatandaşlar belki de son ev sahibi olma fırsatı olarak gördükleri TOKİ sosyal konut 2022 başvurularını yakından takip ederken bu sene 150 bin sosyal konut için başvuru rekoru kırılması bekleniyor. İlk olarak 2019 senesinde start verilen 50 bin sosyal konut projesine rekor başvuru yapılmış, yoğun başvuru üzerine projenin her sene düzenlenmesine karar verilerek 2020 senesinde üretilecek konut sayısı 100 bin olarak ilan edilmişti. 

TOKİ 150 BİN SOSYAL KONUT BAŞVURUSU 2022 NE ZAMAN?

TOKİ sosyal konut başvurusu için beklenen son dakika açıklamasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yapmıştı. Bakan Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan 13 Eylül’de aziz milletimize açıklayacak. Yerel ve yatay mimarili, mahalle kültürünü yaşatan konutlar" diyerek detayları 13  Eylül tarihinde duyuracaklarını ilan etmişti. 

13 Eylül tarihinde yapılacak olan sosyal konut açıklaması ile merak edilen tüm sorular yanıt bulacak. Hem konutların başvuru tarihi hem illere göre kontenjanlar hem de en çok merak edilen TOKİ 2+1 ve 3+1 daire fiyatları ile aylık taksit tutarları ilan edilecek. 

 Proje kapsamında 81 il geneline yayılan 150 bin konut için öncelikle başvuru toplanacak. Ardından başvuru sahipleri için kura çekim takvimi yayımlanacak. Kura çekimi ile hak sahibi olanlar projelerin teslim edileceği tarihi beklemeye başlayacak.