TOKİ sosyal konut kura çekimi başlıyor! TOKİ bugün hangi projelerin kura çekimini yapacak?

TOKİ sosyal konut projesi kura çekimleri bugün başlıyor. Bugün iki ilde sosyal konut projeleri için kura çekimi yapılacak. Sosyal konut satın alma hakkı kazanan ilk vatandaşlar bugün belli olacak.
TOKİ sosyal konut kura çekimi başlıyor! TOKİ bugün hangi projelerin kura çekimini yapacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında 250.000 sosyal konut için kura çekimleri bugün resmen başlıyor. TOKİ tarafından gerçekleştirilecek olan kura çekimlerine dair ilk takvim belli oldu. Bugün iki ilde kura çekimi yapılacak. Peki sosyal konut kura çekimi ile alakalı ayrıntılar neler?

TOKİ SOSYAL KONUT KURA ÇEKİMİ SAAT KAÇTA

TOKİ’nin bugün açıklanan sosyal konut kura çekimi ile alakalı olarak saat açıklaması yapıldı. Buna göre bugün yapılacak kura çekimlerinin tamamı saat 09:00’da başlayacak. Vatandaşlar kura çekimlerini bugün saat 09:00’dan itibaren takip edebilecekler. Böylelikle belirtilen projelerde hak sahipleri belirlenmiş olacak. Ayrıca yedek listelerin kura çekimi de yapılacak.

HANGİ PROJELERDE KURA ÇEKİMİ YAPILACAK?

TOKİ sosyal konut kura çekimi ile alakalı olarak günlük planlama belli oldu. Bugün şu projelerin kura çekimi yapılacak:

-Ardahan Çıldır 50 konutluk sosyal konut projesi
-Ardahan Göle 100 konutluk sosyal konut projesi
-Ardahan Merkez 100 konutluk sosyal konut projesi
-Şırnak İdil 301 konutluk sosyal konut projesi
-Şırnak İdil Karalar 49 konutluk sosyal konut projesi
-Şırnak Merkez 1.100 konutluk sosyal konut projesi

TOKİ KURA ÇEKİMLERİ NASIL İZLENİR?

TOKİ tarafından yapılan kura çekimleri için izleme imkanı da bulunuyor. Noter huzurunda çekilecek olan kuralar için TOKİ’Nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın imkanı bulunacak. Vatandaşlar bu canlı yayınları takip ederek isimlerinin kurada çıkıp çıkmadığını takip edebilecekler. Asil listede isimleri yer alan vatandaşlar sosyal konutları satın alma hakkı elde edecekler. Yedek listede isimleri çıkan vatandaşlar ise asil listedekilerin haklarından vazgeçmeleri durumunda konutları satın alma hakkı olacak.