TOKİ sosyal konut kura sonuçları asil ve yedek isim listesi sorgulama ekranı!

TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kura çekimleri başladı. İlk kuralar Şırnak ve Ardahan’da çekildi. Konut sahibi olacak ilk vatandaşlar belirlendi. TOKİ kura sonucu sorgulama nasıl yapılır? TOKİ kura sonucu asil ve yedek listeleri belli oldu mu?
TOKİ sosyal konut kura sonuçları asil ve yedek isim listesi sorgulama ekranı!

TOKİ’nin merakla beklenen İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında yapılacak olan 250.000 adet sosyal konutu satın almaya hak kazanacakların belirleneceği kura çekimleri başladı. Bugün ilk kura çekimi Şırnak ve Ardahan’da yapıldı. Noter huzurunda çekilen kuralar ile sosyal konutların hak sahibi vatandaşlar belirlendi.

KAÇ KONUT İÇİN KURA ÇEKİMİ YAPILDI?

TOKİ tarafından 7 kasım 2022 Pazartesi günü yapılan kura çekimleri ile 250.000 sosyal konutun hak sahipleri belirlenmeye başlandı. Bu kapsamda Ardahan’da 250, Şırnak’ta ise 1.450 adet konut için kura çekimi yapıldı. Gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında sosyal konutların hangi vatandaşlar tarafından satın alınacağına dair asil listeler belli oldu. Ayrıca bu sosyal konut projeleri için yedek listeler de belirlendi.

TOKİ KURA ÇEKİMİ SONUÇ SORGULAMA EKRANI!

TOKİ’nin kura çekimi sonuç sorgulama ekranı oldukça merak ediliyor. Bu konuda TOKİ bilgilendirmede bulundu. Kura sonuçlarına erişmek isteyen vatandaşlar sorgulama işlemlerini TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden yapabiliyorlar. Ana sayfada bulunan sekmeyi tıklayan vatandaşlar çıkan ekranda TC kimlik numaralarını girerek sorgulama yapabiliyorlar. Bu şekilde isimlerinin listede olup olmadığı vatandaşlarca öğrenilebiliyor.

TOKİ sosyal konut kura sonuçları asil ve yedek isim listesi sorgulama ekranı!

TOKİ KURA SONUÇLARI ASİL VE YEDEK İSİM LİSTESİ

TOKİ’nin kura sonuçlarına dair asil ve yedek isim listeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu listeleri yine TOKİ’nin resmi sistemi içerisinde bulmak mümkün. TOKİ’nin kura çekimlerine dair yayınladığı videolar içerisinde bu isim listeleri yer alıyor. Ayrıca TOKİ’nin internet sitesi üzerinden de isim listelerine ulaşılabiliyor. TOKİ sosyal konut başvurusu yapan vatandaşlar bu şekilde isimlerinin listede olup olmadığını görebiliyorlar.

KURA ÇEKİMLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

TOKİ’nin bugün başlanan 250.000 adet sosyal konut kura çekimi ile alakalı olarak merak edilen bir husus da kura çekimlerinin ne zaman biteceği oldu. Bu kura çekimleri biraz uzun bir sürece yayılacak. Noter huzurunda olması gereken bu kura çekimleri proje proje yapıldığı için biraz vakit alacak. 7 Kasım tarihinde başlanan sosyal konut kura çekimlerinin Mart 2023 sonunda bitmesi planlanıyor. Ancak yoğunluğa göre bu süreç biraz daha uzayabilir.