TOKİ sosyal konut kurasında çıkmayanlara başvuru bedelleri iade edilecek mi?

TOKİ'nin İlk Evim Sosyal Konut Projesi için başvuru yapmayı düşünenler kurada kendilerine konut satın alma hakkı verilmemesi durumunda ödedikleri başvuru bedelini geri alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. TOKİ başvuru bedeli iadesi nasıl yapılır?
TOKİ sosyal konut kurasında çıkmayanlara başvuru bedelleri iade edilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıkladığı TOKİ İlk Evim Sosyal konut projesi oldukça büyük ilgi gördü. Çok sayıda vatandaş bu konut projesinden ev sahibi olmak için başvuru işlemlerine dair araştırmalara başladılar. TOKİ'nin inşa edeceği 250 bin adet konuttan satın almak isteyenleri oldukça hareketli geçecek bir başvuru süreci bekliyor.

NOTER KURASI İLE HAK SAHİPLERİ BELİRLENECEK

TOKİ İlk Evim Sosyal Konut Projesi kapsamında başvuru işlemleri 14 Eylül 2022 ile 31 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuru yapacak olan vatandaşlardan 500 TL başvuru bedeli alınacak. Proje kapsamında konut sahibi olmak için başvuru yapacak olan vatandaşların sayısının konut sayısından fazla olması bekleniyor. Bu durumda ise konutları kimlerin satın alabileceklerine dair karar noter kurası ile verilecek. 

Noter huzurunda çekilecek olan kura ile TOKİ'nin sosyal konutlarını hangi vatandaşların satın alabilecekleri tespit edilecek. Kurada isimleri çıkmayan vatandaşlar ise TOKİ'den sosyal konut satın alamayacaklar. Sadece yine noter kurasıyla bir yedek liste belirlenecek ve eğer asil listede olanlar içerisinde konut satın almaktan vazgeçen olursa yedek listede olanlara sırasıyla konut satın alıma hakkı verilecek. 

KURADA ÇIKILMAZSA BAŞVURU BEDELİ İADE EDİLECEK Mİ?

TOKİ'den sosyal konut satın alırken vatandaşlar bir başvuru bedeli ödeyecekler. 500 TL olarak belirlenen bu başvuru bedelinin kurada çıkılmaması halinde iade edilip edilemeyeceği merak ediliyor. TOKİ b başvuru bedellerini vatandaşlara iade edecek. Noter kurasında ismi çıkmayanlar daha önceki uygulamada başvuru bedellerini 2 iş günü içerisinde iade alabiliyorlardı. Aynı uygulamanın İlk Evim Sosyal Konut Projesi için de geçerli olacağı tahmin ediliyor