TOKİ sosyal konut projeleri İstanbul’da nerede, hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ sosyal konut projelerinin İstanbul’da nerede yapılacağı belli oldu. Peki TOKİ’nin İlk Evim sosyal konut projeleri İstanbul’da hangi ilçelerde yapılacak?
TOKİ sosyal konut projeleri İstanbul’da nerede, hangi ilçelerde yapılacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan İlk Evim sosyal konut projesi ile alakalı detaylar belli oldu. Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan sosyal konut projelerine dair planlamalar TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Hangi ilde, nerede sosyal konut yapılacağı belli oldu. Peki TOKİ’nin İstanbul’da yapacağı sosyal konutlar nerelerde yapılacak? Hangi ilçelerde TOKİ sosyal konut inşa edecek?

İSTANBUL’DA SOSYAL KONUTLARIN YAPILACAĞI YERLER BELLİ OLDU!

TOKİ’nin sosyal konut projesi kapsamında yapılacak olan konutlar arasında en yüksek payı İstanbul aldı. 250 Bin adet konutun 50 Bin adeti İstanbul’da yapılacak. Diğer kalan 200 Bin adet konut ise kalan 80 il arasında paylaştırılacak. Konut sayıları illerin nüfuslarına ve konut ihtiyaçlarına göre belirlendi.

TOKİ’nin İstanbul’da sosyal konut yapacağı ilçeler belli oldu. Buna göre sosyal konutlar Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Silivri ve Tuzla ilçelerinde yapılacak. Bu ilçelerde belirlenen arazilerde TOKİ tarafından ilan edilecek proje kapsamında sosyal konutlar inşa edilecek. Yatay mimari esasıyla yapılacak olan bu sosyal konutlarda mahalle kültürü ve yelin ön planda tutulması ana konsept olacak.

İstanbul’da yapılacak olan sosyal konutlar içerisinde aslan payını ise Tuzla ilçesi alacak. Tuzla ilçesinde 20.920 adet sosyal konut inşa edilecek. İstanbul’un Silivri ilçesinde 200, Çatalca ilçesinde ise 540 sosyal konut yapılacak.

TOKİ İstanbul’da yapılacak sosyal konut projesini Avrupa Yakası olarak ayrı bir kategoriye ayırdı. Buna göre Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçesini kapsayan planlamada toplamda 28.340 adet sosyal konut inşa edilecek.

TOKİ tüm bu ilçelerdeki sosyal konut projelerinin inşaatına 2023 yılında başlayacak ve en geç 2025 yılında bu konutlar hak sahibi vatandaşlara teslim edilecek.