TOKİ sosyal konut projesi başvuruları başladı mı, gelir şartı ne olacak?

TOKİ tarafından 81 ilde yapılacak olan sosyal konut projesi için başvurular başladı mı? TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman? 2022 TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları neler? TOKİ sosyal projesi gelir şartı ne?
TOKİ sosyal konut projesi başvuruları başladı mı, gelir şartı ne olacak?

Türkiye’de ev sahibi olmayan vatandaşlar büyük bir heyecanla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı TOKİ sosyal konut projesinin ayrıntılarını bekliyor. Bu kapsamda Türkiye’nin 81 ilinde de eş zamanlı olarak sosyal konut projeleri başlatılacak. Bu proje ile üretilecek olan konutlar bazı şartlarda vatandaşlara oldukça uygun maliyetlerle satılacak. Peki TOKİ sosyal konut projesi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

TOKİ’nin yapacağı sosyal konut projesi ile alakalı olarak şu ana kadar sadece genel bilgiler kamuoyuna yansıdı. Projenin detaylarına dair açıklamalar henüz yapılmadı. Bu açıklamayı bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da merakla beklenen bu açıklamayı Eylül ayında yapması bekleniyor. Bu açıklama yapıldıktan sonra TOKİ sosyal konut projesi için başvuruları almaya başlayacak. Dolayısıyla TOKİ sosyal konut projesi başvuruları henüz başlamadı.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ İLE KİMLER EV SAHİBİ OLABİLECEK?

TOKİ sosyal konut projesi ile ev sahibi olabilecek olanlar şimdiden belli oldu. Bu projeden ev sahibi olmanın ilk ve en önemli şartı hiç evi olmamak olacak. Kendisinin veya ailesinden birisinin üzerine hiç kayıylı evi olmayanlar bu sosyal konut projesinden yararlanabilecekler. Ayrıca şehit ailelerine, gazilere, emeklilere TOKİ sosyal konut projesinde özel kontenjanlar ayrılacak. Evlenecek olan gençler de özel bir kontenjan ile ev sahibi olabilecekler.

GELİR ŞARTI NE OLACAK?

TOKİ sosyal konut projesi için gelir şartı da şimdiden belli oldu. Bu projeden konut satın almak için gelir şartı 10 Bin TL olacak. 10 Bin TL’nin üzerinde aylık geliri olan vatandaşlar bu imkandan yararlanamayacaklar. Ayrıca İstanbul için özel bir gelir şartı uygulanacak. İstanbul’da gelir şartı 11.500 TL olarak uygulanacak. İstanbul’da yaşayan vatandaşların ailelerinde asgari ücretle çalışan iki kişi dahi olsa başka gelirleri yoksa sosyal konut projesinden ev satın alma imkanı bulacaklar.