TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi takvimi 2022! 81 ilde 250 bin sosyal konut projesi kura çekilişi sonuçları hangi tarihte, ne zaman belli olacak?

Başvuru rekortmeni TOKİ 250 bin sosyal konut projesi ülkenin bir numaralı gündem maddeleri arasında yer alırken kura takvimi hakkında da beklenen açıklama geldi. TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman, hangi tarihte, nasıl yapılacak?
TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi takvimi 2022! 81 ilde 250 bin sosyal konut projesi kura çekilişi sonuçları hangi tarihte, ne zaman belli olacak?

250 bin sosyal konut projesi için TOKİ tarafından 14 Eylül tarihi itibari ile açılan başvuru ekranı ile bugüne kadar 4 milyondan fazla ucuz ev sahibi olmak için başvuru yapmıştı. Ekim ayı sonuna kadar başvurusu devam edecek olan dev konut projesinde hak sahiplerinin belirleneceği kura çekimi takvimi de merak konusu olmuştu. 

81 il genelinde bu sene 250 bin şanslı kişiyi kira öder gibi ev sahibi yapacak olan TOKİ konut projeleri açılan kontenjandan daha fazla başvuru alması durumunda hak sahiplerini noter huzurunda yapılan kura çekilişleri ile belirliyor. 250 bin konut için yapılan 4 milyon başvurunun ardından bu sene de hak sahiplerinin kura çekimi ile belirleneceğin netleşmiş oldu. 

TOKİ SOSYAL KONT PROJESİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

TOKİ'nin konut projesinde satışa sunulan evler için başvuru süreci tüm hızı ile devam ederken hem başvuru yapmak isteyenler hem de başvurusunu yapan kişiler çekiliş tarihini araştırmaya başladı. TOKİ başvuru parası olarak 500 TL yatıran kişiler kuraya katılma hakkı elde etmişti. Kurada adı çıkan kişiler illere göre peşinat tutarını yatırarak sözleşme imzalayacaklar. 

Kurada adı çıkmayan kişiler ise 5 gün içerisinde kurada yatırılan paraları yatırdıkları banka şubesi üzerinden iade alacaklar. Yani kurada adı çıkmayanlara para iadesi yapılacak ve başvuru parasının yanması gibi bir durum söz konusu olmayacak. TOKİ kura çekimleri ilan edilen takvim doğrultusunda belirlenen tarihlerde TOKİ'nin açıklamış olduuğu tarihlerde noter huzurunda seyircisiz olarak yapılan TOKİ'nin resmi sosyal medya hesaları üzerinden canlı olarak yayımlanacak ve aynı gün akşam TOKİ GOV TR resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanacak.