TOKİ sosyal konut projesi son başvurusu için saatler kaldı! Geç kalan şansını kaybedecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yönetiminde TOKİ tarafından başlatılan İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında konut başvurularında son gün yaşanırken arsa ve işyeri başvurularının da bitmesine kısa bir süre kaldı.
TOKİ sosyal konut projesi son başvurusu için saatler kaldı! Geç kalan şansını kaybedecek!

Milyonlarca vatandaşı çok büyük bir ilgi gösterdiği TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi için çok önemli bir güne girildi. TOKİ’nin bu projesinden konut satın almak isteyenler için konut başvurularında sadece saatler kaldı. Son başvurular için süre daralırken bundan sonraki aşamalara dair araştırmalar hemen başladı.

SOSYAL KONUT BAŞVURULARI İÇİN SAATLER KALDI

Milyonlarca vatandaş TOKİ’den sosyal konut satın alabilmek için başvuruda bulundular. Bazı vatandaşlar ise başvuru işlemlerini son güne bıraktılar. Bugün e-devlet üzerinden sosyal konut başvuru yapılamayacak ama Ziraat Bankası ile Halkbank üzerinden vatandaşlar sosyal konut başvuru işlemlerini yapabilecekler. Mesai saati sona erdiğinde ise 250 Bin adet sosyal konut için başvurular tamamen sonlanmış olacak.

ARSA VE İŞYERİ BAŞVURULARI DEVAM EDECEK

TOKİ’nin İlk Evim İlk İşyerim projesi üç ayrı aşamadan meydana geliyor. İlk aşama olan sosyal konutlar için başvurular bugün sona erecek. Ancak aynı proje kapsamında arsa ve işyeri satışları için vatandaşlar başvurularına devam edebilecekler. 7 Kasım günü mesai saati sonuna kadar vatandaşlar arsa veya işyeri satın almak için başvuru yapabilecekler.

KURA ÇEKİMLERİ BAŞLAYACAK

TOKİ’nin sosyal konut başvurularının sonlanması aynı zamanda kura çekimleri için sürecin hızlanması anlamına geliyor. TOKİ yaklaşık 10 gün içerisinde kura çekimlerine dair planlamasını yaparak kamuoyuna detaylı bir şekilde açıklayacak. Başvuru yapan vatandaşlar noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura çekiminde isimlerinin çıkmasını bekleyecekler. Bu yapılacak olan tüm kura çekimleri internet üzerinden takip edilebilecek. Kura çekimi bittikten sonra ise TOKİ asil ve yedek isim listelerini yayınlayarak şanslı vatandaşları kamuoyuna ilan edecek.