TOKİ sosyal konut projesinde değişiklik! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıp duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ sosyal konut projesi ile alakalı olarak bir açıklama yaparak projede bazı değişikliklere gidildiğini duyurdu. Buna göre proje kapsamında kapasite artırımı yapılacak. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal konut projesi açıklamaları...
TOKİ sosyal konut projesinde değişiklik! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıp duyurdu!

TOKİ tarafından başlatılan sosyal konut projesi vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gördü. 500 bin konutluk proje kapsamında 1 etapta 250 bin konut inşa edilecek. 2 yıl içerisinde tamamlanacak olan proje kapsamında altyapısı hazırlanmış arsalar da vatandaşlara konut inşa etmeleri için uygun fiyat ve taksitlerle satılacak. Bu dev sosyal konut projesi ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

SOSYAL KONUT İLE TARİH YAZIYORUZ

Sosyal konut projesi kapsamında belirlenen takvimin sorunsuz ilerlediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sosyal konut projelerinden vatandaşlarımız bugüne kadar konutlarını aldılar. Şu anda attığımız sosyal konut adımı ile yeni bir tarih yazıyoruz. Sadece 1 milyon 715 bin gencimiz sosyal konut başvurusu yaptılar. Toplam başvurular 5 milyona yaklaştı. 25 Ekim’de ilk temeli atıyoruz. En kısa sürede kura tarihlerini de belirleyeceğiz." dedi.

ARSA SAYISI EN AZ 1 MİLYONA ÇIKIYOR

TOKİ'nin sosyal konut projesi kapsamında yapacağı arsa satışlarında değişiklik yapma kararı aldıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben arsamı alırım evimi kendim yaparım diyenlere yönelik de bir yeni uygulamamız olacak. Bu sayısı arttırmak istiyoruz. Arsa sayısını 1 milyona çıkarma kararı verdik. Çevre Bakanı ile konuştuk ve arsa sayısı arttırılacak. Arsalara da yoğun talepler var. Biz arsaların altyapısını yapacağız ve onlar da evlerini yapacaklar. Türkiye’nin tüm şehirlerinde bunu yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda planlamalarını yapacaklar. Bunu da kura çekiminden önceye yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı. 

BU KADAR BAŞVURU BEKLEMİYORDUK!

Vatandaşların sosyal konut projesine yoğun şekilde talep gösterdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sosyal konut projesine başlarken bu kadar başvuru beklemiyorduk. Bundan dolayı yeni uygulamalara gideceğiz. Seçim sonrası ikinci bir etaba başlayabiliriz demiştik. Ancak şartlar bizi zorladı ve hiç olmazsa arsaları verelim vatandaşımız kendi konutunu yapsın dedik. 500 bin konutu biz yapacağız ve en az 1 milyon da arsayı da ekleyerek vatandaşlarımıza sunacağız." şeklinde konuştu.

Sosyal konut projesi kapsamında 1,5 milyon konut inşa edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 milyon 170 bin konutu bu ülkede biz yaptık. Bunun daha fazlasını da yaparız. Bizim parasal olarak bir sıkıntımız yok. Hepsini yaparız. 2 yıl süre verdik ve bu süre içerisinde bunu yapacağız. 2 yıl içerisinde 1,5 milyon konut inşa edilmiş olacak." dedi.