TOKİ sosyal konut projesinde kura tarihi ve yeni indirim sürprizi açıklandı!

TOKİ’nin sosyal konut projesi gündemde kalmaya devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın başvuru yaptığı projede sosyal konutlar ve arsalar kapışılıyor. Sosyal konut projesi ile alakalı bir detay daha ortaya çıkarken kura çekimleri için de tarih verildi.
TOKİ sosyal konut projesinde kura tarihi ve yeni indirim sürprizi açıklandı!

Türkiye’de son bir aydır en çok konuşulan konu TOKİ’nin İlk Evim İlk İşyerim konut projesi oldu. Hatta 7 milyondan fazla vatandaş TOKİ’den ev satın almak için başvuruda bulundu. Başvuru yapanlar ise şimdi noter kurasından isimlerinin çıkması için büyük bir heyecanlı bekleyişin içerisinde kaldılar. Peki TOKİ sosyal konut projesinde kura çekimleri belli oldu mu?

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut sosyal konut projesi başvurusu yapanların en çok merak ettiği soruyu cevaplandırdı. TOKİ’nin kura çekimi için planlamasını açıklayan Ömer Bulut, “Sosyal konut başvuruları tamamlanır tamamlanmaz kura aşamasına geçmeyi planlıyoruz. Kasım ayının ilk haftasında bu kura çekimlerine başlamış olacağız. Proje proje yapılacak olan kura çekimleri biraz zaman alacak. Bu şekilde 250 bin konutun kimler tarafından satın alınacağını belirleyeceğiz. Bunun yanında aynı anda yedek listeleri de belirlemiş olacağız.” dedi.

Kura çekimlerinin adaletli olacağını söyleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “TOKİ uzun yıllardır bu kura çekimlerini yapıyor ve bu konuda tam bir güven sağlandı. Noter huzurunda yapılan kura çekimlerine bizzat vatandaşlarımız katılabiliyor. Hatta kura çekim törenlerini canlı olarak yayınlıyoruz. İnsanların akıllarında en küçük bir şüphe bile kalmıyor. Aynı şekilde olacaktır. Geçerli başvuru yapan her bir vatandaşımız aynı oranda sosyal konut satın alma şansına sahip olacaktır.” ifadelerini kullandı.

TAPU HARCI İNDİRİMİ!

TOKİ’den arsa satın alanlara özel bir imtiyaz verileceğini ilk defa açıklayan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Ev sahibi olmak için TOKİ’den arsa almak da mantıklı bir seçenek haline geldi. Biz bu konuda vatandaşlarımıza bazı garantiler veriyoruz. Siz arsa alın evinizi yaptırırken her türlü desteği TOKİ’den alacaksınız diyoruz. Bununla da kalmıyoruz bazı özel imtiyazların bu arsaların tahsis hakkını satın alan vatandaşlarımızca kullanılmasını da sağlıyoruz. Bu kapsamda yeni bir açıklama yapalım. TOKİ’nin sosyal konut projesi kapsamında belirlenen 1 milyon adet arsaları satın alacak her bir vatandaşımıza tapu harcı indirimi uygulanacak. Gecekondu önleme ve kentsel dönüşüm kanununun sağladığı tapu harcı indiriminden bu arsaları satın alacak vatandaşlarımız da yararlanabilecekler.” şeklinde konuştu.