TOKİ sosyal konut taksitleri zamlanıyor! 2+1 ve 3+1 evler için yeni taksit tutarı hesaplaması!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında ev sahibi olmak isteyenlerin ödeyecekleri taksitlerde artışa gidiliyor. 2+1 e 3+1 evler için yeni taksitlerin ne kadar olacağı yavaş yavaş netleşmeye başladı.
TOKİ sosyal konut taksitleri zamlanıyor! 2+1 ve 3+1 evler için yeni taksit tutarı hesaplaması!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş TOKİ’nin İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında inşa edilecek olan evlerden satın alabilmek için başvuruda bulundular. Vatandaşlar başvurularını yaptıktan sonra halen daha devam eden kura çekimlerinde isimlerinin çıkmasını ve kendilerine de ev sahibi olabilme hakkı tanınmasını bekliyorlar. Oldukça cazip koşullarda satışı yapılacak olan sosyal konutlar çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

240 AY VADE İLE EV SAHİBİ OLACAKLAR

TOKİ’nin 250 bin sosyal konut projesi için açıkladığı koşullar oldukça cazip bulunmuştu. Özellikle 240 ay vade yapılıyor olması büyük bir fırsat oldu. İnsanlar 20 yıllık vadede daha kolay mali şartlarla ev sahibi olacaklar. Bu fırsatın görülmesinden dolayı milyonlarca vatandaş başvuruda bulunup ev sahibi olmak istediler. Bunun yanında TOKİ’nin arsa satışlarına da yoğun başvuruda bulunuldu.

TOKİ TAKSİTLERİ NASIL ZAMLANIYOR?

TOKİ uzun yıllardır Türkiye’de sosyal konut üretip vatandaşlara satış yapan devlet kurumu olarak çok kapsamlı bir sisteme sahip. Büyük bir ekonomiyi yöneten TOKİ’de gelişmiş sistem sürdürülebilir de olduğu için Türkiye’de 1 milyon 170 bin konut üretilip vatandaşlara teslim edildi. Şimdi ise 250 bin sosyal konut için harekete geçildi. TOKİ’den taksitle konut satın alanların taksitleri sabit olmuyor. Sistem gereği memur maaş zammı oranında her yıl Ocak ve Temmuz aylarında TOKİ taksitleri zamlanıyor. Eğer gerekli görülürse TOKİ taksitleri memur maaş zammı oranının altında bir oranda zamlanabiliyor. Burada yetki tamamen TOKİ’de oluyor.

TOKİ 2+1 ve 3+1 SOSYAL KONUT ZAMLI TAKSİTLERİ!

TOKİ’nin sosyal konut projesi açıklandığında 2+1 evler için taksitlerin 2.280 TL’den, 3+1 evler için taksitlerin 3.187 TL’den başlayacağı ilan edilmişti. Ocak 2023 dönemi itibariyle bu taksitlere zam uygulanabilecek. Buna göre 2.280 TL’den başlayan 2+1 evlerin taksitleri en az 2.850 TL’ye, 3.187 TL’den başlayan 3+1 konutların taksitleri 3.983 TL’ye yükselecek.

Öte yandan TOKİ’den daha önce konut satın alarak taksit ödemeye devam eden vatandaşların taksitlerinde de yüzde 25 oranında artış yapılması bekleniyor. TOKİ taksit zammı konusunda kısa bir süre içerisinde resmi açıklama yapılması bekleniyor.