TOKİ sosyal konutlar için İstanbul, Ankara ve İzmir'de kaç başvuru yapıldı?

TOKİ sosyal konut projesi için İstanbul, Ankara ve İzmir’de kaç vatandaş başvuru yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal konut başvuru rakamlarını açıkladı.
TOKİ sosyal konutlar için İstanbul, Ankara ve İzmir'de kaç başvuru yapıldı?

TOKİ tarafından yapılacak olan sosyal konut projesi için başvuru işlemleri devam ediyor. Vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiği sosyal konutlar için başvuru rekorları kırılıyor. Projeye dair bazı yeni ayrıntıları açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul, Ankara ve İzmir için başvuru rakamlarını da duyurdu.

BAŞVURU SAYISI 1,5 MİLYONU GEÇTİ!

Gençlerin sosyal konutlara büyük bir ilgisinin olduğunu belirten Bakan Murat Kurum, “Bu büyük sosyal konut projesini milletimizin hizmetine sunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. TOKİ son 20 yılda 1 milyon 170 bin adet konut yapmış. Şu ana kadar 1,5 milyondan fazla başvuru aldık. Bizim için en değerli olan ise 514 bin gencimizin sosyal konutları satın almak için başvuru yapmaları oldu. Gençlerimize güzel bir gelecek hayali kurdurmak istiyoruz.” dedi.

Gençlere kendi hayatlarını kurabilme imkanı verdiklerini söyleyen Bakan Murat Kurum, “Gençlerimize yüzde 20 kontenjan ayırdık. Bunun bir sebebi vardı. 18-30 yaş arasında 14 milyon gencimiz var. 18 yaşın altında 10 milyon gencimiz bulunuyor. 0-30 yaş arasında ise 24 milyon vatandaşımız var. Bu da nüfusumuzun yüzde 40’ına karşılık geliyor. Şehirlerimizde kentleşme oranı artıyor ve burada gençlerimiz devreye giriyor. Tüm il ziyaretlerimizde gençlerle bir araya geldik ve bizlerden bir talepleri oldu. 18 yaşına geldiklerinde hayatlarını kurabilmek istiyordular. Şimdi bu fırsatı onlara sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR BAŞVURU SAYILARI!

Sosyal konutlara başvuru rakamlarını da açıklayan Bakan Murat Kurum, “Sosyal konutlarda nüfus itibariyle İstanbul’a en büyük payı vermeliydik ve böyle de oldu. 50 bin konut yapacağız. Bu 50 bin konut için şu ana kadar İstanbul’da 394 bin başvuru aldık. 18 Bin konut yapacağımız Ankara’da şu ana kadar 70 bin başvuru var. 12.500 konut yapacağımız İzmir’de ise şu ana kadar gelen başvuru sayısı 70.800 oldu.” dedi.