TOKİ’de yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! Bakan Özhaseki detayları açıkladı

Çevre, ŞEhircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki TOKİ’den konut ve işyeri alan vatandaşların kalan borçlarını peşin olarak ödemeleri halinde, %25 indirimden yararlanabileceklerini açıkladı. İşte detaylar…
TOKİ’de yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! Bakan Özhaseki detayları açıkladı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), uzun yıllardır Türkiye’de vatandaşların uygun fiyatlarla ve uygun ödeme koşulları ile konut ve işyeri sahibi olmasını sağlıyor. Türkiye’nin 81 ilinde faaliyette olan TOKİ, bu kapsamda birçok gayrimenkulde dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik konut ve işyeri olanağı sunuyor. Söz konusu imkanlardan yararlanan ve TOKİ’den ev ve işyeri sahibi olanlar için müjdeli bir haber geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ’den ev veya işyeri almış olan vatandaşları ilgilendiren kritik bir açıklamada bulundu. Bakan Özhaseki, TOKİ’den ev veya işyeri alanların, kalan borçlarının tamamını peşin olarak ödemek istemeleri halinde, borç tutarlarına %25 indirim uygulanacağını belirtti. Özhaseki açıklamasında, “TOKİ’den konut ve işyeri alan vatandaşlarımız, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecek” sözlerini dile getirdi. İşte detaylar…

BAKAN ÖZHASEKİ MÜJDEYİ VERDİ

64fc158be14f2adf329bed9b.webp

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz gün TRT Haber canlı yayınına katıldı ve burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla alınan ve geri ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için %25 indirim kampanyası düzenlediklerini dile getirdi.

Bakan Özhaseki’nin müjdesini verdiği TOKİ ödeme indirimi kampanyasından, TOKİ’den eve işyeri almış olan ve geri ödemesi 2022 yılının Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan vatandaşlar yararlanabilecek. Buna göre koşulları sağlayan vatandaşlar, borçlarını peşin olarak ödemeleri durumunda yüzde 25 indirimden faydalanabilecek.

KİMLER, HANGİ KOŞULLARDA FAYDALANABİLECEK?

Borcunun kalanını indirimli şekilde peşin olarak ödemek isteyenler için sunulan kampanya, 21 Eylül - 19 Ekim 2023 tarihleri arasında devam edecek. Ayrıca borcunun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar ise borcunun yüzde 25’inden daha az olmamak kaydıyla yaptıkları ödemelerde %25 indirim kampanyasından kısmi şekilde yararlanabilecek. Vatandaşlar ödeme yapacakları borç bakiyelerini, satış işlemlerinin yapıldığı bankadan öğrenebilecek.

Söz konusu kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru tarihi itibariyle, borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemesini yapmış ve geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun olmaması gerekiyor.