TOKİ'den 240 ay vadeli 2+1 ve 3+1 konut alanlar memur maaş zammı hesaplaması ile 20 yılda toplam kaç TL ödeyecek?

Sosyal konut projesi TOKİ başvuru rekoru kırarken 240 ay vadeli konut alanların ödeyecekleri toplam rakamda merak konusu olmuştu. Konu hakkında merak edilen sorunun yanıtını KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt verdi.
TOKİ'den 240 ay vadeli 2+1 ve 3+1 konut alanlar memur maaş zammı hesaplaması ile 20 yılda toplam kaç TL ödeyecek?

TOKİ'den 240 ay vadeli 2+1 ve 3+1 konut alanlar memur maaş zammı hesaplaması ile 20 yılda toplam kaç TL ödeyecek? sorusunun yanıtını KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında yer alan ve İstanbul'da ucuz konut üretmek, sosyal konut projeleri yapmak ve kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek için kurulan KİPTAŞ'ın Genel Müdürü Ali Kurt'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar gündemi salladı. 

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden hükümet tarafından açıklanan ve TOKİ eli ile hayata geçirilecek olan 250 bin sosyal konut projesini değerlendiren Ali Kurt projenin faydalı bir proje olduğunu, ancak projede söylenmeyen gerçekler ve yapılması gerekenler olduğunu belirterek eleştirilerde bulundu. Ödeme planında 6 ayda bir memur maaş zammı oranı üzerinden taksitlerin zamlanacağını dile getiren Ali Kurt 240 ay vadeli konut alanların 20 yılın sonunda ödeyeceği toplam rakamı hesapladı. 

SOSYAL KONUT PROJESİ TOKU BAŞVURU YAPACAKLAR DİKKAT! İŞTE ÖDEYECEĞİNİZ TOPLAM RAKAM 

Ali Kurt yaptığı paylaşımında proje kapsamında üretilecek olan 250 bin sosyal konutun çok önemli olduğunu belirterek projenin gerçekleştirilmesinin zor ama imkansız olmadığını söyledi. 

Konutlarda sabit taksit olmamasını eleştiren Ali Kurt son 6 aydaki artışa göre hesaplandığı takdirde sözleşmedeki imza tarihindeki fiyatın 62 katı ödeme yapılması gerekeceğini belirterek rakamı 52,7 milyon TL olarak hesapladı. 

2024 YILINDA ASGARİ ÜCRET 15 BİN TL Mİ OLACAK?

Yapmış olduğu hesaplama üzerinden konut fiyatlarının makul olması için asgari ücretin de aynı oranda arttırılması gerektiğini belirten Ali Kurt 2024 yılında bu durumda asgari ücretin 15 bin TL olması gerektiğini savundu. 

TOKİ'DEN BU FİYATLARLA EV ALMAK MANTIKLI MI, TOKİ PROJESİ KONUT FİYATLARI VE EV KİRALARINI DÜŞÜRÜR MÜ?

Ali Kurt bu projenin değil önemli olanın kentsel dönüşüm projeleri olduğunu belirterek söz konusu projenin konut ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişi çözemeyeceğini dile getirdi. 

TOKİ'den 240 ay vadeli 2+1 ve 3+1 konut alanlar memur maaş zammı hesaplaması ile 20 yılda toplam kaç TL ödeyecek?

TOKİ'DEN 850 BİN LİRAYA EV ALAN BİR KİŞİ 240 AYIN SONUNDA TOPLAM KAÇ TL ÖDEYECEK?

Kaynakların verimli kullanılması ve sorunların doğru tespit edilmesi gerektiğini belirten Ali Kurt, 850 bin liraya ev almak için sözleşme imzalayan bir kişinin 240 ayın sonunda ödeyeceği toplam tutarı 52,7 milyon TL olarak hesapladı.