TOKİ'den alınan alt gelir grubu sosyal konut projeleri kiraya verilebilir mi?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan alt gelir grubu sosyal konutlar için en çok yanıt aranan soruların başında bu evlerin satış ve kiralama işlemleriyer almaktadır.
TOKİ'den alınan alt gelir grubu sosyal konut projeleri kiraya verilebilir mi?

TOKİ'den alınan alt gelir grubu sosyal konut projeleri kiraya verilebilir mi? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan konutlar alt gelir grubu, orta gelir grubu ve üst gelir grubu konut projeleri olarak 3 ana grupta satışa sunulmaktadır. 

Bu evler için başvurular kişilerin aylık net gelir rakamları üzerinden belirlenmekte olup alt gelir grubu için belirli başvuru koşulları istenmektedir. Bu grupta yer alan konutların son derece düşük peşinat ve uzun vadeli taksitler halinde satışa sunulması nedeni ile başvuru sayısı yüksek olup başvuruda bulunmak isteyen kişilerin bu nedenle gerçekten ihtiyaç sahibi olması şarttır. 

TOKİ ALT GELİR GRUBU KONUTLARI SATILIR MI, KİRAYA VERİLEBİLİR Mİ?

TOKİ'nin alt gelir grubu için satışa sunduğu konutların temel amacı ihtiyaç sahibi dar gelirli aileleri yüksek kira giderinden korumak ve kiradan bile düşük taksitlerle ev sahibi yapabilmektedir. Bu nedenle bu konutlar hiç evi olmayanlara ve satın aldıkları evde oturmak isteyen kişilere yönelik olarak satılmaktadır. 

TOKİ tarafından konu hakkında yapılan açıklamada "Alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmektedir" denilerek satışın ya da kiralamaya izin verilmediği belirtilmiştir.