TOKİ'den arsa ve işyeri alacaklar dikkat! Sadece saatler kaldı!

TOKİ’nin İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında satılacak olan arsalar ile işyerleri için son başvuru süresinde sona gelindi. TOKİ’den arsa ve işyeri satın almak isteyenlerin başvuru yapmaları için sadece saatler kaldı.
TOKİ'den arsa ve işyeri alacaklar dikkat! Sadece saatler kaldı!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında satılacak olan arsalar ile işyerleri için son başvuru günü merak ediliyor. Daha önce 7 Kasım 2022 tarihinde başvuru sürelerinin dolacağı açıklanmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile bu süre uzatılmıştı. TOKİ arsa ve işyeri başvuruları için şimdi sadece saatler kaldı.

E-DEVLET BAŞVURULARI KAPANDI!

TOKİ’nin sosyal konut projesi kapsamında satışa çıkardığı 1 milyon adet arsa ile işyerleri için e-devlet üzerinden yapılabilen başvurular sona erdi. Artık vatandaşlar e-devlet üzerinden arsa ve işyeri satın almak için başvuru yapamayacaklar. TOKİ’nin çok uygun maliyetlerle satışa çıkardığı arsalar ile işyerleri için başvuru yapmak isteyenler için tek bir şansları kaldı. O şansı da değerlendirmeyenler bu fırsatı kaçıracaklar.

BANKALARDAN BAŞVURU YAPILABİLİR!

TOKİ arsa ve işyeri başvuruları henüz sona ermedi. Vatandaşlar sadece e-devlet üzerinden başvuru yapamıyorlar. Ancak Ziraat Bankası ile Halkbank üzerinden yapılan başvurular devam ediyor. Bu bankalara giden vatandaşlar başvuru işlemlerini yapabilecekler. TOKİ’nin öaliyet fırsatı ile satacağı 1 milyon adet müstakil ve müşterek arsaları satın alabilmek için halen daha vatandaşların son bir şansları bulunuyor.

TOKİ ARSA VE İŞYERİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR!

TOKİ İlk Evim İl İşyerim sosyal konut projesi kapsamında satışı yapılacak olan arsalar ve işyerleri için başvurular 15 Kasım 2022 Salı günü sona erecek. Vatandaşlar bugün mesai saati sonuna kadar başvurularını bankalar üzerinden yapabilecekler. Bugün mesai saati sona erdiğinde ise başvurular tamamen kapanmış olacak. Ardından ise sosyal konutlarda başladığı gibi TOKİ’nin arsalar ve işyerleri için kura çekimi aşamasına geçmesi bekleniyor. Mart ayının sonuna kadar bu kura çekimlerinin tamamlanması planlanıyor.