TOKİ'den ayda 3 bin 800 TL ödeme ile büyükşehirde konut sahibi olmak mümkün! Hemen başvurun

Uygun taksit imkanları ile konut sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ tarafın konut projeleri duyuruldu.
TOKİ'den ayda 3 bin 800 TL ödeme ile büyükşehirde konut sahibi olmak mümkün! Hemen başvurun

Konut fiyatlarının oldukça arttığı bu son dönemde TOKİ tarafından yapılan konut projeleri daha çok ilgi çekmeye başladı. Bununla birlikte Eylül ayı içerisinde konut satışlarının yapılmaya başlandığı hakkında bilgilendirmeler de resmi internet adresi üzerinden yayımlanmış oldu. Uygun ödeme imkanı ile satışa çıkarılan konutlara ilişkin detaylar merak edilirken, 180 ay vade seçeneği ile hangi illerde satışlara başlandığı konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

TOKİ PEK ÇOK İLDE KONUT SATIŞLARINA BAŞLADI!

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından TOKİ tarafından yapılan ve satışa sunulan konutlar daha da çok ilgi çekmeye başladı. Durum bu şekilde olunca da konut projeleri kapsamında hangi illerde, hangi ödeme şartları ile konutların alınabileceği hakkında da bilgilendirmeler yapılmaya başlandı. Son olarak 4 Eylül 2023 tarihi ile 14 Eylül 2023 tarihleri arasında Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyükşehirlerin yanı sıra Van, Kars, Erzurum gibi illerde de satış işlemlerinin gerçekleştirileceği öğrenilmiş oldu.

UYGUN ÖDEME İMKANLARI İLE SATIŞLAR YAPILMAYA BAŞLANDI!

1+1 2+1 ve 3+1 konutların satışlarının 180 ay vade ve aylık 3 bin 800 TL vade imkanı ile vatandaşlara satışa sunulacağı ifade edildi. Konutların başlangıç fiyatlarının 970 bin TL'den başladığı öğrenilirken girişlerde yüzde 25 peşinat verilerek sunulacağı öğrenilmiş oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamalara göre başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları şu şekilde verildi;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Detaylara ise TOKİ'nin resmi internet adresinden ulaşılabileceği ifade edildi.