TOKİ'den ayda 4 bin 300 TL ödeme ile 1+1 2+1 3+1 daireler için başvurular başlıyor!

TOKİ tarafından yapılan son duyuru ile birlikte ayda 4 bin 300 TL ödeme ile sahip olunabilecek olan daireler için başvuruların başladığı öğrenildi.
TOKİ'den ayda 4 bin 300 TL ödeme ile 1+1 2+1 3+1 daireler için başvurular başlıyor!

Ev sahibi olmak isteyen kişiler için Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte ayda 4 bin 300 TL ödeme ile sıfır ev sahibi olunabileceği ifade edildi. 81 ilde devam eden bu konut çalışmalar arasından son proje kapsamında TOKİ Bartın Merkez projesinin devreye gireceği öğrenildi. Başvuruların kısa süre içerisinde başlayacağı bu proje kapsamında kişilerin hangi şartlar ile sıfır dairelere ulaşabileceği ve konut satın alımlarında gerekli olan şartların neler olduğu gibi pek çok detaya yer verildi.

UYGUN ÖDEME PLANLARI İLE SIFIR DAİRELER SATIŞA SUNULUYOR!

Yapılan açıklamalara göre sınıf konut sahibi olmak isteyen kişiler için proje kapsamında 1 milyon 48 bin 357 TL'ye konutların satışa çıkarılacağı ifade edildi. En yüksek konut fiyatının ise 1 milyon 409 bin 964 TL olarak belirlendiği açıklanırken başvurusu onaylanan ve konut projesinden faydalanmak isteyen kişilerin yüzde 25 peşinat ile 262 bin 89 TL ile 352 bin 491 TL arasında ödeme yapması gerektiği öğrenildi.

Aylık ödeme tutarlarına bakıldığı zaman ise en düşük taksit tutarı 4 bin 368 TL, en yüksek taksit bedelinin 5 bin 874 TL olarak belirlenerek 180 ay vade imkanı verildi.

19 Haziran tarihinde başlayacak olan başvurular için detayları belli olurken kura tarihinin ise 7 Temmuz 2023 olarak belirlendiği ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Kişiler tarafından büyük bir ilgi uyandıran proje kapsamında başvuru yapılabilmesi için bazı şartların sağlanması gerektiği ifade edildi. Başvuru yapmak isteyen kişilerin 1000 TL ödeme yapması gerektiği bilirken bu şartlar ise TOKİ tarafından şu şekilde belirlendi;

- T.C. vatandaşı olması,
- Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması
veya il nüfusuna kayıtlı olması, -Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altında olan çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve iş yeri hariç)
- Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor.
- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21 bin TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki
çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en
fazla 21 bin TL olması gerekmektedir.)
- Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına sadece bir adet
başvuru yapılabilecek. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacak.

Başvuru için gerekli olan detayların ise TOKİ'nin resmi internet adresinden paylaşılacağı ifade edildi.