TOKİ'den engelli kotalı ucuz konut satışı! 180 ay vade ile ev sahibi olun!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) engelli vatandaşlar için ucuz konut duyurusu yaptı. Elazığ projesinde 180 ay vadeli konut satılışı yapılacağı açıklandı.
TOKİ'den engelli kotalı ucuz konut satışı! 180 ay vade ile ev sahibi olun!

Türkiye’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak olan sosyal konut projesinin hazırlıkları devam ederken TOKİ de bir yandan konut satışlarını sürdürüyor. Son olarak TOKİ tarafından yapılan duyuruda engelli vatandaşlara özel olarak konut satışı yapılacağı ilan edildi.

ELAZIĞ PROJESİNDE ENGELLİLERE KONUT SATIŞI

TOKİ’nin Elazığ’daki projesi olan Merkez ilçedeki Bizmişen – Holpenk Mahalleleri 2. Etap 2. Bölge 665 adet konut projesinde engellilere dair konut satış ilanı yayınlandı. TOKİ bu projede 21 adet 2+1 konut, 9 adet de 3+1 konutu satışa çıkardı. Kuralı satış yöntemi ile yapılacak satış için 24 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında başvurular alınacak.

TOKİ’nin Elazığ’da engellilere yapacağı konut satışı için başvurular Halkbank’ın Elazığ’daki şubelerine yapılabilecek. Vatandaşlar başvuru bedeli olarak 2.000 TL ödeme yapacaklar. Bu başvuru bedeli kurada konut satın alma hakkı verilmemesi durumunda vatandaşlara iade edilecek. TOKİ bu konutlar için 5 Eylül tarihinde noter huzurunda kura çekimi yapacak. En az yüzde 40 engelli vatandaşlar bu konutları satın almak için başvuru yapacaklar.

TOKİ’nin bu konutlarını satın almak isteyenlerin kendilerinin, eşlerinin ve velayetleri altındaki çocuklarının üzerine Türkiye’de kayıtlı bağımsız konut bulunmaması gerekiyor. Ayrıca bu vatandaşlar ve aileleri daha önceden TOKİ’den konut almamış olmalıdırlar.

TOKİ MALİYETLERİ AÇIKLADI!

TOKİ’nin Elazığ projesinde engelli kontenjanından satılacak olan konutlara dair maliyetleri açıkladı. Buna göre 2+1 evler 515 Bin TL’den, 3+1 evler 881 Bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı. Bu konutları satın almak için öncelikle yüzde 25 oranında peşinat ödenmesi gerekiyor. Kalan tutar ise 180 aylık vade içerisinde ödenecek. Bu şartlarda 2+1 evler 2.149 TL’den , 3+1 evler 3.672’den başlayan taksitlerle satılacak.

TOKİ tarafından yapılacak olan satışlarda vatandaşlar taksit ödemelerine evlerin teslim edilmesinin ardından başlayacaklar. teslim beklerken bir de ekstradan taksit ödemek gerekmeyecek.