TOKİ'den gençlere müjde! Ailesi ile aynı evde yaşayan gençler için TOKİ aylık hane halkı geliri sınırı ve başvuru koşulları için kolaylık getirildi

TOKİ'nin başvuru için belirlediği aylık hane halkı geliri şartı ailesi ile aynı evde yaşayan ve kendisi de çalışan gençleri zor durumda bırakmıştı. 18 yaş üstü gençlere müjdeli TOKİ haberi geldi!
TOKİ'den gençlere müjde! Ailesi ile aynı evde yaşayan gençler için TOKİ aylık hane halkı geliri sınırı ve başvuru koşulları için kolaylık getirildi

Yüzyılın konut projesi olarak lanse edilen ve Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar yapılan en büyük proje olarak duyurulan TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde bu sene bir ilk yaşanmış ve gençler içinde kontenjan açılacağı duyurulmuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada 18 yaşını dolduran geleceğin teminatı olan gençlere de bu sene özel kontenjan hakkı tanınacağı duyurulmuştu. 

Haber gençlerin ev sahibi olma umutlarını arttırırken ailesi ile yaşayan gençler için ise ne yazık ki anne ya da babasının ev sahibi olması ya da aylık gelir şartları konusunda soru işaretleri olmuştu. Özellikle de ailesi ve kendisi çalışan gençler aylık gelir şartı nedeniyle sınır dışı kalma endişesi yaşamıştı. 

TOKİ'DEN GENÇLERİN AYLIK GELİR ŞARTI İÇİN AÇIKLAMA GELDİ! AİLESİ İLE YAŞAYAN GENÇLERDE GELİR ŞARTI KAÇ TL OLARAK UYGULANACAK?

18 yaşını dolduran gençlerin kapsam dışında kalma endişesi yaşamasına neden olan aylık hane halkı geliri şartı için TOKİ tarafından yapılan açıklama ile gençlere müjdeli haber verildi. Annesi, babası ya da kardeşi çalıştığı için kendi maaşı ile kapsam dışında kalacağını belirten gençlere TOKİ tarafından yapılan açıklama ile "Hane halkı başvuru sahibinin kendisini, evli ise eşini ve velayeti altındaki çocuklarını (18 yaş altı) kapsamaktadır.18 Yaşını dolduran vatandaşlarımız bağımsız birey sayılmalarından dolayı kendi adlarına başvuru yapabilirler" ifadelerine yer verildi. 

Yani 18 yaşını dolduran kişiler velayet kapsamında olmadığı için ailesinin gelirinden ve ev sahibi ise bu tapudan bağımsız olarak TOKİ başvurusu yapabilecekler!