TOKİ'den Kanal İstanbul çevresinde yapılacak konut projelerinin ihaleleri için bir iptal kararı daha

Kanal İstanbul güzergahında TOKİ’nin yapacağı konut projelerinden birisinin daha ihalesinin iptal edildiği bildirildi. 4 etap halinde planlanan projenin 3. etabının ihalesi de teklif yetersizliğinden iptal edilmişti.
TOKİ'den Kanal İstanbul çevresinde yapılacak konut projelerinin ihaleleri için bir iptal kararı daha

İstanbul’da yapılması planlanan Kanal İstanbul’un çevresinde oluşturulacak yaşam alanlarında TOKİ tarafından yapılacak konut projelerine dair ihaleler bir bir iptal olmaya devam ediyor. Kanal İstanbul çevresinde kurulacak olan Yenişehir’de inşa edilecek konutlar için gelen ihale teklifleri yetersiz bulunuyor.

YOKİ İHALELERİ TEKER TEKER İPTAL EDİYOR

2021 yılında TOKİ tarafından Arnavutköy’de etap etap yapımı planlanan 5 ihale iptal edilmişti. Bu ihale iptallerine yenileri ekleniyor. Arnavutköy Baklalı köyünde 4 etap halinde inşa edilecek konutları için 21 Eylül 2022 tarihinde 844 konuttan oluşan 1. Etap ihalesini TOKİ iptal etmişti. Geçtiğimiz günlerde ise 621 konutluk 3. etap ihalesi de iptal edildi.

621 KONUTLUK 3. ETAP İHALESİ İPTAL EDİLMİŞTİ

TOKİ Yenişehir 3. etap için 28 Eylül tarihinde ihale düzenledi. Bu ihale için 7 Ekim tarihinde iptal kararı çıktı. İptalin gerekçesi ise bütün tekliflerin maliyetin üzerinde olması şeklinde açıklandı. 1 Etap için de yapılan ihalenin aynı gerekçe ile iptal edildiği açıklanmıştı.

716 KONUTLUK 2. ETAP İÇİN İHALE SONUCU HENÜZ AÇIKLANMADI

13 Eylül 2022 tarihinde Yenişehir için Arnavutköy Baklalı köyünde yapılacak olan 716 konutluk 2. etap konut projesi için ihale yapılmıştı. Bu toplu konut ihalesi henüz sonuçlanmadı ve herhangi bir açıklama yapılmadı. TOKİ’nin sisteminde bu ihalenin teklif değerlendirmesi tamamlanmış gözüküyor. İhale sonucunun ise gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

826 KONUTLUK 4. ETAP İHALESİ 12 EKİM’DE

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir’deki TOKİ’nin 4. etap konut projesi için ise henüz ihale yapılmadı. 826 konutluk bu projenin ihalesi 12 Ekim’de yapılacak.