TOKİ'den müstakil arsa alan bu vatandaşlara konut inşaatı için 200 Bin TL devlet desteği!

TOKİ’nin İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesinden ev sahibi olmak isteyen bazı vatandaşlara satın alacakları arsalar üzerinde konut inşa edebilmeleri için 200 Bin TL destek açıklaması yapıldı. Kimler devletten 200 Bin TL destek alarak ev yaptırabilecek?
TOKİ'den müstakil arsa alan bu vatandaşlara konut inşaatı için 200 Bin TL devlet desteği!

Türkiye’de sosyal konut seferberliği hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda TOKİ tarafından bir süre önce Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan İlk Evim İlk İşyerim projesi başlatılmıştı. Vatandaşların çok büyük ilgi gösterdikleri bu projede 250.000 sosyal konut başvuruları devam ederken hafta başında da 1 milyon arsanın satışı için başvurular alınmaya başlandı. Yaklaşık 200 bin vatandaş 5 gün içerisinde TOKİ’ye başvurarak arsa satın almak istediğini belirtti. Arsa satış başvuruları 7 Kasım’a kadar alınmaya devam edilecek.

İKİ TÜR ARSA SATILACAK!

TOKİ’nin arsa satışları ile alakalı olarak ayrıntılar da netleşti. Buna göre vatandaşlara 2 farklı nitelikte arsa satışı yapılacak. Yapılan son açıklamalara göre arsaların yüzde 80’i müşterek, yüzde 20’si ise müstakil olacak. Müşterek arsalar satın alındığında hissedarlık oluşacak ve vatandaşlar kooperatif kurarak evlerini inşa edebilecekler. Müstakil arsalarda ise vatandaşlar zemin veya zemin artı 1 kat şeklinde evlerini inşa etme imkanı bulacaklar.

MÜSTAKİL ARSA ALANLARA İNŞAAT İÇİN 200 BİN TL DEVLET DESTEĞİ!

TOKİ’den müstakil arsa satın alarak bu arsanın kendi ismine tahsisini sağlayan bazı vatandaşlar inşaat yaptırmak için bazı devlet yardımlarından yararlanabilecekler. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gerekli şartları yerine getiren vatandaşlara betonarme ev yaptırmaları için 200 Bin TL nakit yardımda bulunuyor. Bu sosyal yardımın şartlarını karşılayan vatandaşlar TOKİ arsalarının üzerinde ev yaptırabilmek için 200 Bin TL yardım alabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre hangi vatandaşların 200 Bin TL betonarme ev yaptırma yardımından yararlanabilecekleri bildirildi. Buna göre bu yardımı alabilmek için hane içinde ortalama kişi başı aylık gelirin 1.833 TL’yi geçmemesi gerekiyor. Ayrıca vatandaşların şu anda yaşadıkları evlerin sağlıksız, bakımsız ve kötü koşullara sahip olma şartı da aranıyor.

200 Bin TL betonarme ev yardımından yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olmak gibi özelliklerden birisine sahip olan vatandaşlar yararlanabilecekler. Bu yardım programında evin yapılacağı arsanın tam hisseli tapusuna sahip olunması gerektiği de yer alıyor. Bundan dolayı TOKİ’den müşterek arsa alanlara bu sosyal yardım verilemeyecek ancak müstakil arsa alanlar diğer koşulları sağlamaları durumunda 200 Bin TL betonarme ev yaptırma yardımı alabilecekler.