TOKİ'den müstakil arsa alanlar dikkat! Devlet 300 Bin TL ev yapım desteği verecek!

TOKİ İlk Evim Arsa kampanyası kapsamında vatandaşlara satılan müstakil arsalara dair araştırmalar hız kazandı. Bu arsalarda kendi evlerini inşa edecek olan bazı vatandaşlara ek devlet desteği verileceği bildirildi. 300 Bin TL devlet desteği kimlere verilecek?
TOKİ'den müstakil arsa alanlar dikkat! Devlet 300 Bin TL ev yapım desteği verecek!

TOKİ’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan İlk Evim İlk Arsa kampanyası kapsamında vatandaşlar için 1 milyon adet altyapılı arsa hazırlandı. Başvurular alındıktan sonra ise kura çekimleri başladı. Müşterek ve müstakil arsalar vatandaşlara çok uygun koşullarda satılıyor. Bu arsaları satın alan vatandaşlar ise kimseyi beklemeden arsaları üzerinde evlerini inşa edecekler. Böylece hem ev sahibi olacaklar hem de evlerini diledikleri gibi inşa etme imkanı bulacaklar.

ARSALARIN FİYATLARI NE KADAR?

TOKİ İlk Evim Arsa kampanyası kapsamında satılacak arsalar ile alakalı olarak fiyat açıklaması daha önce yapılmıştı. Bu kapsamda vatandaşlar yapılan kura çekiminde kendilerine arsa çıktığında TOKİ ile sözleşme yapacaklar. Satın alınacak arsa müşterek ise taksitleri 937 TL’den, müstakil ise 1.604 TL’den başlayacak. 10 yılda yani 120 ayda yapılacak ödemelerde herhangi bir faiz işletilmeyecek. Bu koşullarda ev yaptırmak için en ideal maliyetle arsa satın alınmış olacak.

KURA ÇEKİMLERİ BİTİYOR!

TOKİ İlk Evim Arsa projesi kapsamında başvurular çok olunca zorunlu olarak hak sahipleri noter kurası ile belirleniyor. Bunun için Türkiye’nin 81 ilinin çoğunluğunda kura çekimleri tamamlandı. Yapılmayan kura çekimleri ise bayramdan sonra hızlı bir şekilde tamamlanacak. Ardından arsalarda inşaat faaliyetleri başlayacak.

DEVLET 300 BİN TL DESTEK VERECEK!

Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet desteği imkanı sağlayarak ev sahibi olmalarına olanak sağlıyor. Ancak bu imkanın çok kapsamlı koşulları bulunuyor. Öncelikle başvuruyu yapacak vatandaşın yaşanamayacak kadar sağlıksız bir evde yaşıyor olması gerekiyor. Ardından ise tek ebeveynli aile, dul olmak, yaşlı olmak ve engelli olmak gibi durumlardan birisinin olması istenecek. Tüm bu koşullar yerine geldiğinde devlet bu kişiye 300 Bin TL betonarme ev yapım yardımı veriyor. TOKİden satın alınan arsa üzerinde bu paranın üzerine ekleme yapılarak ev inşa edilebilecek.

TOKİ ONAYI GEREKECEK!

TOKİ’nin satışını yaptığı bu arsalar üzerinde vatandaşlar istedikleri gibi evlerini yapabilecekler ama bu evlerin modellerinin TOKİ tarafından onaylanması gerekecek. TOKİ bu konuda kendi hazır ev tiplerini vatandaşın kullanımına açabilecek. O ev tiplerini istemeyenler ise kendi yapmak istedikleri evin projesini TOKİ’ye bildirip onay alacak. Bu evlerin 2 yıl içerisinde inşa edilmesi gerekecek.