TOKİ'den satılık 2+1 ve 3+1 evler! 67 Bin TL peşinat ve 3.300 TL taksitle konut satışı!

TOKİ yeni bir konut satış duyurusu yaparak vatandaşlara ucuz maliyetlerle ev sahibi olma imkanını ilan etti. 2+1 ve 3+1 evleri TOKİ aylık kaç TL taksitle satıyor?
TOKİ'den satılık 2+1 ve 3+1 evler! 67 Bin TL peşinat ve 3.300 TL taksitle konut satışı!

TOKİ’nin satışını gerçekleştirdiği konutlar ve sahibi olmayan vatandaşların hayallerini gerçekleştirmenin en kolay yolu oluyor. Yayınlanan son konut satış ilanı ile TOKİ tarafından vatandaşlara makul maliyetlerle konut satışı yapılacağı duyuruldu. Bu konutların kimler tarafından, hangi şartlarla satın alınabileceğini detaylıca açıklaya TOKİ vatandaşlara kira öder gibi ev sahibi olmanın imkanını veriyor.

TOKİ’DEN YENİ KONUT SATIŞ İLANI!

TOKİ yeni bir konut satış ilanı yayınlayarak Kayseri İli Melikgazi İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Esnaf Ve Sanatkarlar Odası 3ç Etap 285 Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi Toplu Konut Projesi kapsamında bazı konutların satışa çıkarıldığını ilan etti.

TOKİ Kayseri’de bu ilan kapsamında 9 adet 2+1 ve 9 adet de 3+1 konut satışı yapacak. Bu konutlar Orta Gelir Konut Grubu içinde kuralı satış yöntemi ile satılacaklar. Vatandaşlar bu konutlar için başvuruları Kayseri’deki Halkbank şubelerinden yapabilecekler. 2+1 konutlar için 1.500 TL, 3+1 konutlar için ise 2.000 TL başvuru ücreti ödenmesi gerekecek. Başvurular 9 Eylül’e kadar yapılabilecek. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 19 Eylül’de saat 11:00’da noter huzurunda çekilecek olan kura ile konutları satın almaya hak kazanacak olanlar belirlenecek.

TOKİ satışa çıkardığı bu konutlar için ödeme koşullarını da açıkladı. Buna göre vatandaşlar yüzde 10 peşinat ve kalanını 180 ay vade ile ödeyebilecekler. Peşinat ödemesi sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecek. Taksit ödemeleri ise konutların teslimini takip eden ilk ay içerisinde başlayacak. Konutlar için ödenecek olan taksitle Ocak ve Temmuz aylarında Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından Memur Maaş Artış oranına göre artırılacak.

Bu konutlardan satın almak için başvuru yapacak olan vatandaşların 18 yaşını bitirmiş olmaları gerekiyor. Ayrıca vatandaşlar en az 1 yıldır Kayseri’de ikamet ediyor olmalı veya Kayseri nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor.

TOKİ'den satılık 2+1 ve 3+1 evler! 67 Bin TL peşinat ve 3.300 TL taksitle konut satışı!

TOKİ’nin satışa çıkardığı 2+1 evlerin fiyatları 675 Bin TL’den, 3+1 evlerin fiyatları ise 778 Bin TL’den başlıyor. En ucuz fiyatlı 2+1 ev için 67.530 TL peşin ödeme yapıldıktan sonra 3.376 TL taksitle bu ev satın alınabiliyor. En ucuz fiyatlı 3+1 ev için vatandaşlar 77.869 TL peşinat ödemesi yaptıktan sonra 3.893 TL taksit ödüyorlar.