TOKİ'den satın alınan arsalar müteahhitlere kat karşılığı verilebilir mi?

TOKİ’nin İlk Evim İl İşyerim sosyal konut projesi kapsamında satın alınacak arsaların ne şekilde değerlendirilebileceği merak ediliyor. TOKİ’nin arsa satın alındığında o arsa kat karşılığı olarak müteahhide verilebilir mi?
TOKİ'den satın alınan arsalar müteahhitlere kat karşılığı verilebilir mi?

TOKİ’nin devreye soktuğu İlk Evim İl İşyerim sosyal konut projesinin arsa satışları büyük bir ilgi gördü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir açıklama yaparak TOKİ’den arsa satın almak için 67 bin vatandaşın başvuru yaptığını duyurdu. Arsa satışlarına yoğun ilgi olurken çok sayıda vatandaş da satın alınacak olan bu arsaların ne şekilde kullanılabileceğini merak ediyor. TOKİ’nin satacağı arsalarda hangi evler yapılabilecek? Arsaları satın alanlar istedikleri modelde ev yapabilecekler mi? TOKİ arsaları müteahhide kat karşılığı verilebilecek mi?

ARSALARDA NASIL EVLER YAPILABİLECEK?

Arsaları satın alanlara ev yaptırırken TOKİ tarafından sınırlamalar getirilip getirilmeyeceği merak ediliyor. Buna göre TOKİ’den satın alınan arsalar üzerinde ev yaptırmak isteyen vatandaşlara TOKİ farklı projeler sunacak. Bu projelerden birisini beğenenler o şekilde evlerini inşa edebilecekler. Önerilen projelerin beğenilmemesi durumunda TOKİ belirli sınırlamalar içerisinde vatandaşların istediği projede bir evi yapabilmeleri için imkan tanıyacak.

TOKİ ARSALARI KAT KARŞILIĞI VERİLİR Mİ?

TOKİ’nin satışını yaptığı arsalar genel itibariyle müşterek ve müstakil olmak üzere ikiye ayrılıyor. Müstakil arsalar üzerinde TOKİ tarafından çok katlı evler yapılmasına izin verilmeyecek. Müstakil arsalarda ise zemin artı 4-5 katlık projeler yapılabilecek. Ortaklık olacağı için bu arsalar da genel itibariyle müteahhitlere kat karşılığı verilmesi uygun olmayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir açıklama yaparak arsa konusunda farklı bir ayrıntıyı kamuoyu ile paylaştı.

Arsaların üzerinde ev yapabilmeleri için vatandaşlara her türlü desteğin verileceğini söyleyen Çevre Bakanı Murat Kurum, “Arsaların imar planlarını yapacağız. Yüzde 40’ını yeşil alanlara ve sosyal donatılara terk edeceğiz. Aralık ayında vatandaşlarımıza arsaların tapularını vermeye başlayacağız. Bazı arsalarımızı vatandaşlarımız kat karşılığı verebilecekler. Bu şekilde planlama yaptığımız arsalarımız da var.” dedi.