TOKİ'den son dakika başvuru açıklaması TOKİ başvurusu için yeni uygulama bugün başladı

Ev, işyeri ve arsa sahibi olmak istiyorum diyen milyonlarca kişinin başvuru yaptıkları TOKİ sosyal konut projesi 2022 için bugün başvuru ekranı için kimlik numarası son hanesi ayrımı kalktı.
TOKİ'den son dakika başvuru açıklaması TOKİ başvurusu için yeni uygulama bugün başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan 250 bin sosyal konut projesi için bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Daha önce yapılan açıklama ile başvuru yoğunluğu oluşmaması adına kimlik numarası son hanesine göre başvuru alınacağı açıklanmıştı. 

Bugün itibari ile ise TOKİ 1 milyon arsa başvurusu için kimlik numarası son hanesi ayrımı kaldırıldı ve başvuru ekranı herkese açıldı. TOKİ 250 bin sosyal konut projesi, 1 milyon ilk evim arsa başvurusu ve 10 bin işyeri başvurusu için beklenen kritik gün geldi. Bugün itibari ile tüm başvurular için kimlik numarası herkese açıldı. 

TOKİ İLK EVİM, ARSA VE İŞYERİM BAŞVURU EKRANI AÇILDI! 

10 Ekim 2022 tarihi itibari ile ilk evim arsa başvurusu açılırken e devlet başvurusu için yoğunluk yaşanmaması adına başvurular kimlik numarası son hanesine göre yapılacaktı. Bugün itibari ile artık tüm başvuru işlemlerinde uygulanan kimlik numarası son hanesi kuralı kaldırıldı. Başvurular bugün itibari ile kimlik numarası ayrımı olmaksızın herkese açıldı. 

TOKİ'den son dakika başvuru açıklaması TOKİ başvurusu için yeni uygulama bugün başladı

TOKİ İLK EVİM 250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

14 Eylül 2022 tarihi itibari ile başvuru ekranı açılan TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde başvuru rakamı 7 milyonu aşarken son başvuru tarihi 31 Ekim 2022 olarak açıklandı. e-Devlet üzerinden başvurusunu yapmak isteyen kişiler için ise bu tarih 28 Ekim 2022 tarihi itibari ile kapanacak. Başvuru ücreti 500 TL olarak uygulanırken başvurular ise Ziraat Bankası şubeleri ve e Devlet üzerinden kimlik numarası son hanesi fark etmeksizin herkese açılacak. 

TOKİ İLK EVİM ARSA BAŞVURUSU İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ HANGİ TARİHTE DOLACAK?

TOKİ'nin sosyal konut projesi kapsamında satışa sunulan arsalar için 10 Ekim tarihi itibari ile başlayan başvurular 7 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek. Başvuru sürecinde bugün itibari ile e-Devlet üzerinden başvuru ekranı herkese açıldı. Vatandaşlar hem konut hem de işyeri için başvuru yapabilecek ancak kura sonucu sadece ya konut ya da arsa satın alabilecekler. 18 yaşını dolduran kişiler 2 bin TL başvuru ücreti yatırarak kuraya katılabilecek.