Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı tartışılıyordu, artış TOKİ kura sonuçları ile kendisini gösterdi

Son dönemde sık sık tartışma konusu olan Türk vatandaşı olan Suriyelilerin sayısı yapılan TOKİ kira çekilişi ile başka bir boyuta taşındı. İşte TOKİ evlerinden almaya hak kazanan Suriye vatandaşları...
Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı tartışılıyordu, artış TOKİ kura sonuçları ile kendisini gösterdi

Yükselen konut fiyatları sonrasında dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olma hayali konusunda ellerinde tek kalan TOKİ konut projeleri olmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesine dahil edilen TOKİ sosyal konut projelerine daha fazla ağırlık vermeye başlamış, 2019 senesinde 50 bin sosyal konut projesi ile başlayan atılım 2020 senesinde 100 bin konuta çıkmıştı. 

2021 senesi pandemi nedeniyle pas geçilirken TOKİ 2022 yılında 150 bin sosyal konut projesi başvurusunu Eylül ayında alacağını duyurmuştu. Bir yandan da yeni konut projelerinin satışını sürdüren TOKİ alt gelir grubu olarak isimlendirilen ve düşük tutulan konut projelerinde yoğun başvuru nedeniyle hak sahiplerini kura yöntemiyle belirliyor. 

TOKİ İSTANBUL KAYABAŞI KONUT PROJESİ KURA SONUÇLARI TARTIŞMA YARATTI! 

TOKİ'nin İstanbul'da satışa sunduğu ve bu şehirde konut fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle yoğun başvuru aldığı projenin kura sonuçlarında Suriyeli isimlerin yer alması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sözcü Gazetesi yazarlarından Özlem Ermiş Beyhan tarafından yapılan habere göre TOKİ Kayabaşı kura çekilişi sonuçları isim listesinde Suriyeliler ve Afgan vatandaşları da yer aldı. 

Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı tartışılıyordu, artış TOKİ kura sonuçları ile kendisini gösterdi

Yayımlanan kura çekilişi sonuçları isim listesinde Abdalhaki Sadaki, Abdulmajid Alkaddah, Abdelkader Benkhaled gibi isimlerin yer alması projeye başvuru yapan ama kurada adı çıkmayan vatandaşları kızdırdı. Projeye başvuru için Türk vatandaşı olma şartı aranırken bu şart nedeniyle ismi geçen kişilerin vatandaşlık almış olan Suriyeliler ve Afganlılar oldukları belirtildi. TOKİ'den ise konu hakkında resmi açıklama gelmedi.