Ucuz ev almak isteyenler için başvuru şartı açıklandı! TOKİ 150 bin sosyal konut başvurusu için gelir limiti kaç TL?

Ucuz ev sahibi olma hayalleri kuran milyonlarca kişinin beklemiş olduğu 150 bin sosyal konut projesinin detaylarının açıklanacağı tarih belli olurken, aylık hane halkı gelir şartı da belirlendi. İşte TOKİ evleri için uygulanacak olan aylık gelir şartı!
Ucuz ev almak isteyenler için başvuru şartı açıklandı! TOKİ 150 bin sosyal konut başvurusu için gelir limiti kaç TL?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından başlatılacak olan 150 bin sosyal konut projesinde heyecanlı geri sayım başlarken ilk detaylar da gelmeye başladı. TOKİ'nin konut projesinden ev satın almak isteyen kişilerin ev sahibi olmaması ve Türk vatandaşlığı şartlarına ek olarak aylık gelir belgesi şartı da eklenmişti. 

Projeden gerçekten ev sahibi olmaya ihtiyacı olan dar gelirlilerin yararlanabilmesini sağlamak adına gelir şartı eklenmişti. Böylelikle projede satışa sunulan sosyal konutlardan dar gelirli vatandaşların yararlanmasının önü açılmış oldu. Peki, TOKİ evleri için uygulanan gelir şartı ne kadar?

TOKİ ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI VE AYLIK GELİR ŞARTI SINIRI NE KADAR, KAÇ TL?

TOKİ'nin satışa sunduğu ucuz konut projeleri için başvuru süreci tüm hızı ile devam ederken başvuru yapmak isteyen kişiler için aranılan başvuru şartları da belirlenmiş oldu. TOKİ'nin ucuz sosyal konut projesi için en önemli kriterler kişinin Türk vatandaşı olması ve hiç evi olmaması şartları olarak öne çıkmıştı. 

Böylelikle projeden gerçekten kiracıların yararlanarak ev sahibi olmalarını sağlamak amaçlanırken gelir şartı da belirlendi. 2022 yılı TOKİ alt gelir grubu konut projelerinde başvuru yapmak isteyen kişilere aylık gelir şartı olarak 14 bin TL olarak belirlenirken İstanbul'da yaşayan kişiler için bu rakam 16 bin TL olarak uygulanacak. Yani aynı hanede yaşayan eşler, anne, baba, kardeş ve çocuk gibi kişilerin toplam hane halkı geliri en fazla 14 bin TL olması şartı ile TOKİ'den ev sahibi olabilecek.