Ucuz konut için satılacaktı! TOKİ'den son dakika duyurusu 27 il listede KDV'siz

TOKİ Başkanlığı bir duyuru ile arsa satışı yapacağını duyurdu. Açık artırma ile yapılacak olan satışlar 27 şehirde olacak. KDV'den muaf satılacak arsalar için başvurular başladı.
Ucuz konut için satılacaktı! TOKİ'den son dakika duyurusu 27 il listede KDV'siz

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Haziran ayının en kapsamlı satış duyurusunu yayımladı. Kurum kendisine ait olan arsaların satışının yapılacağını ilan etti. 27 şehirde arsa satışı için açık artırma düzenleneceğini ve başvuruların alınacağını ilan eden TOKİ, arsa almak isteyenlere sunulan ek avantajları da bildirdi. KDV'den muaf taksitli alma imkanı ve düşük peşinat ile birlikte alınabilecek arsalara dair kurumun duyurusunda yer alan bilgiler.

TOKİ'DEN 27 ŞEHRE MÜJDE

Çok yeni olan duyuru ile TOKİ Başkanlığı farklı imar özelliklerinde arsa satışı yapacağını bildirdi. Yayımlanan duyuruya göre söz konusu arsaların imar nitelikleri "konut, ticaret, küçük sanayi, turizm tesisi, sanayi ve depolama, gemi söküm, özel sağlık tesisi, özel eğitim tesisi, gelişme konut, park ile bakım ve akaryakıt istasyon alanları" olarak açıklandı. Satışı yapılacak olan arsaların toplam muhammen yüzölçümü büyüklükleri 2.265.980 metrekare olarak ilan edildi. Arsaların muhammen bedelleri ise kurumun ilan ettiği listede bildirildi.

Listeye göre TOKİ Başkanlığı 27 şehirde toplam 349 ayrı imarlı arsanın satışını yapacak.

ARSA SATIŞ LİSTESİNDE YER ALAN 27 ŞEHİR

TOKİ'den arsa alacak olanlar için ilan edilen listede yer alan şehirler arasında Ankara ve İstanbul ilk sırada. Bu iki megakent dışında listede olan diğer 25 şehir ise Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Muğla, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Uşak olarak açıklandı.

PEŞİN YERİNE KDV'SİZ TAKSİTLİ ÖDEME PLANI

Arsa almak isteyenlere uzun vadeli ödeme planları sunulacak. Konut imarlı, sanayi yada ticarey alanı imarlı, akaryakıt istasyon alanı imarlı arsaları almak isteyenler ödemelerini açık artırmada kalan tutar üzerinden peşin yapabilirler. Peşin ödemelerin dışında TOKİ taksit seçenekleri de sunuyor. Kurum duyurusunda açık artırmaya katılan ve ihalede hak sahibi olanlarn yüzde 25, yüzde 40 peşinat ve 36 ay vade ile ödeme planı oluşturabileceklerini ilan etti. Ödemelere dair bilinmesi gereken en önemli detay ise arsaların KDV'den muaf oldukları. İhale işlemleri 29 ve 30 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

AÇIK ARTIRMAYA BAŞVURU İŞLEMLERİ

TOKİ'nin sunduğu ödeme planları ile arsa almak isteyenler başvurularını online yapabilecek, açık artırmaya online katılım sağlayabilecekler. Başvurular için TOKİ ve Emlak Müzaye'de siteleri kullanılacak.