Üzerine Ucuz Konut Yapmak İsteyene 27 İlde TOKİ Arsa Satışı Yapacak!

Konut fiyatlarını düşürmek için ucuz arsa temini için atılım başlarken TOKİ bu konuda bir adım daha attı ve arsa satış ihalesi düzenleyeceğini açıkladı.
Üzerine Ucuz Konut Yapmak İsteyene 27 İlde TOKİ Arsa Satışı Yapacak!

Ev fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken konu hakkında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yeni bir ihale ilanı yayımlandı. Hatırlanacağı üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamasında devletin konut fiyatlarında yaşanan yükselişi durdurmak amacı ile hazineye ait olan arsaları satışa sunacaklarını duyurmuştu.

Üzerine ev yapmak isteyen kişilere yönelik olarak satılacak olan ucuz araziler ile hem vatandaşların konut sahibi olmaları sağlanacak hem de konut arzı arttırılarak ev fiyatlarının düşürülmesi sağlanmış olacak. Bu amaç doğrultusunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü çalışmalarını sürdürürken Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ yeni arsa satış ihalesi ilanlarını duyurdu.

TOKİ 27 İLDE 349 ARSA SATIŞ İHALESİ DUYURUSU YAYIMLADI!

Türkiye'de ucuz konut sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşların sosyal konut projeleri ile umudu olmayı sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, mülkiyeti kendisine ait olan arsaların satışı için yeni ihale duyurusunu yayımladı. Söz konusu arsalar konut, ticaret, küçük sanayi, turizm tesisi, sanayi ve depolama, gemi söküm, özel sağlık tesisi, özel eğitim tesisi, gelişme konut, park ile bakım ve akaryakıt istasyon alanları niteliğine sahip.

Üzerine Ucuz Konut Yapmak İsteyene 27 İlde TOKİ Arsa Satışı Yapacak!

Arsalar için satış ihalesi açık artırma yöntemi ile 29 Haziran 2022 tarihinde saat 10:30 ile 30 Haziran 2022 Perşembe günü yine aynı saatte iki ayrı oturum halinde gerçekleştirilecek. Söz konusu arsaların muhammen bedeli 6.038.251.311 TL olarak ilan edilirken 349 arsa açık artırma yöntemi ile satışa sunulacak.

TOKİ ARSA SATIŞ İHALESİ DÜZENLENECEK OLAN İLLER HANGİLERİ?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ'nin yayımlamış olduğu arsa satış ihalesi için belirlenen iller Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Muğla, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Uşak olarak sıralandı.

Bu illerde yer alan arsalar TOKİ tarafından belirtilen tarihlerde açık artırma yöntemi ile satışa sunulacak. Açık artırma ihalesinde en yüksek teklifi veren kişiler arsaları satın alma hakkını elde edecek. Arsaların ödemesi peşin ya da yüzde 25 peşinat ya da yüzde 40 peşinat kalanı 36 ay vadeli ve KDV'den muaf olarak satılacak.