Yüzde 25 peşinat, 60 ay vade! TOKİ'den 26 ilde satılık KDV'den muaf arsalar!

TOKİ tarafından 26 ilde 365 arsa satışa çıkarıldı. Yüzde 25 peşinat ve 60 aya kadar vade imkanı ile satılacak arsalar KDV’den de muaf olacak. İşte TOKİ arsa satışı ile alakalı tüm merak edilen bilgiler...
Yüzde 25 peşinat, 60 ay vade! TOKİ'den 26 ilde satılık KDV'den muaf arsalar!

TOKİ tarafından 26 ilde 365 adet arsanın satışa çıkarılması büyük bir heyecan yarattı. Oldukça uygun imkanlarla satılacak olan arsalar yatırım yapmak isteyenler için çok büyük bir fırsat olacak. Açık artırma usulü ile satılacak olan arsalar için satış ihaleleri 12 ve 13 Ekim’de saat 10:30’da yapılacak. Arsaları satın almak isteyenlerin ihalelere katılıp teklif vermeleri gerekiyor.

KDV’SİZ ARSA YATIRIMI FIRSATI!

Arsa yatırımı yaparken maliyetin olabilecek en düşük seviyede tutulmasının büyük bir önemi var. Uzun vadeli bir yatırım olan arsa yatırımlarında maliyetler düşülerek bu vade kısaltılabiliyor. TOKİ’nin satışa çıkardığı arsaların KDV’den muaf olması çok büyük bir avantaj sağlıyor. KDV ödemeden satın alınacak arsalar yüksek kazanç sağlama imkanı da sunabilecek.

HANGİ İLLERDE ARSALAR SATILACAK?

TOKİ’nin arsa satışı yapacağı iller açıklandı. Toplam 26 ilde vatandaşlara arsa satın alma imkanı verilecek. İzmir, Çanakkale, Eskişehir, Van, Kahramanmaraş, Ankara, Afyon, Diyarbakır, Gaziantep, Elazığ, Tekirdağ, Kayseri, Konya, Uşak, İstanbul gibi şehirlerde muhtelif arsalar satılacak. Sadece İzmir’de 116 adet arsanın satışı yapılacak. Toplamda 365 adet arsanın satışı gerçekleştirilecek.

ARSA SATIŞ İMKANLARI NELER OLACAK?

TOKİ’den arsa satın almak isteyenlere çok önemli fırsatlar veriliyor. Öncelikle vatandaşlar satın alacakları arsalar için yüzde 25 peşin ödeme gibi bir imkanı kullanabilecekler. İhale bedelinin dörtte birini ödeyecek olan vatandaşlar geri kalan kısmı ise vadelendirebilecekler. Vatandaşlara 36 ay, 48 ay ve 60 ay vade imkanları verilecek. Bu imkanları değerlendirenler kolay ödeme fırsatı ile arsa yatırımı yapmış olacaklar.

ARSALARIN İMAR DURUMU NE?

TOKİ’nin 26 ilde satışa çıkardığı 265 arsa için imar durumları da sorgulanıyor. Her ihtiyaca göre TOKİ bir alternatif arsa satışı yapıyor. Bu arsalar içerisinde konut imarlı arsalar olduğu gibi ticari alan imarlı arsalar da yer alıyor. Ticari alan imarlı arsaların daha çok talep görmesi beklenirken kendi evlerini yaptırmak isteyenlerin konut imarlı arsalara teklif verecekleri bildirildi.