Yüzde 50 peşinat ve 120 ay vade ile TOKİ İstanbul'da 64 konutu satışa çıkardı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul’da yapılan kentsel dönüşüm projelerinde inşa edilen konutlar satışa çıktı. Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu’ndaki 54 konut açık artırma ile satılacak.
Yüzde 50 peşinat ve 120 ay vade ile TOKİ İstanbul'da 64 konutu satışa çıkardı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye genelinde konut satışlarına devam ediyor. Emlak piyasasına göre uygun fiyatlarla konut satışı yapan TOKİ iki farklı konseptte konut üretimi yapıyor. Sıfırdan konut inşa eden veya kentsel dönüşüm projesi ile yıkıp yeni konut yapan TOKİ inşa edilen evlerin de satışını gerçekleştiriyor.

İSTANBUL’DA KENTSEL DÖNÜŞÜN PROJESİNDEKİ TOKİ KONUTLARI SATIŞA ÇIKTI

TOKİ tarafından İstanbul’da yapılan kentsel dönüşüm projelerinden iki tanesinde konut satışları yapılıyor. Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi Projesi ile Beyoğlu Sütlüce Projesi kapsamında toplam 64 konut satışa çıktı. TOKİ daha önceden de bu projelerde 185 konutu satışa çıkarmıştı. Şimdi ise belirtilen projelerde son fırsatlar vatandaşlara resmen ilan edildi.

Gaziosmanpaşa ilçesinde 9, Beyoğlu’nda 55 daire TOKİ tarafından satılacak. Toplamda 64 daire şimdiden alıcılarını beklemeye başladı. Bu konutların açık artırma ile satılacağı bildirildi. Ayrıca ödeme şartları da belli oldu. Buna göre bu konutları satın almak isteyenler konutların satış bedellerinin yüzde 50’lik tutarını peşin olarak TOKİ’ye ödeyecekler. Kalan yüzde 50’lik kısım için ise 120 ay vade imkanı kullanılabilecek. Ayrıca bu konutlar için yüzde 1 oranında da KDV ödemesi yapılması gerekecek.

TOKİ’nin İstanbul’da bulunan kentsel dönüşüm projeleri örnek gösterilen kompleks halindeler. Beyoğlu’nun Sütlüce Mahallesi’nde bulunan projede konutların yanında dükkan, dini tesis ve 435 araçlı otopark yer alıyor. Bu projede 168 konut ile 10 dükkan bulunuyor. Gaziosmanpaşa’daki projede ise 796 konut, 13 dükkan ve 1.039 araçlık otopark yer alıyor. Ayrıca proje kapsamında yeşil alanlar ile sosyal donatılar da önemli derecede yer tutuyor.