Ev sahipleri yandı Mehmet Şimşek yeni kararı duyurdu! Kiracılar ZORUNLU oldu yapmayana ceza kesilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı kiralık konut sorunu hakkında yeni adım attı. Bakan Şimşek kiracılar ve ev sahiplerini ilgilendiren yeni kararı duyurdu.
Ev sahipleri yandı Mehmet Şimşek yeni kararı duyurdu! Kiracılar ZORUNLU oldu yapmayana ceza kesilecek

Ev sahipleri yandı Mehmet Şimşek yeni kararı duyurdu! Kiracılar ZORUNLU oldu yapmayana ceza kesilecek - Son dönemde ev sahipleri ve kiracılar sık sık karşı karşıya gelirken süreçte mahkemelerde görülen dava sayısında da rekor artış yaşanmıştı.

Hükümet tarafından alınan yeni karar kapsamında kira artış oranı için getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 sene daha uzatılmış, konutlarda kira artışı zam sınırı yasal sınırı yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Yapılan düzenlemeyi delmek için ev sahipleri farklı uygulamalara giderken konu hakkında uyarı en üst perdede Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapıldı.

EV SAHİPLERİ AMAN DİKKAT! CEP TELEFONLARINA SMS GÖNDERİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapmış olduğu açıklamasında son dönemde kira geliri elde eden ev sahiplerinin beyan dışı kalan gelirlerini incelemeye aldıklarını belirterek denetimleri arttıracaklarını ifade etti. Bakan Şimşek "Yaptığımız analiz çalışmalarında 240 bin ev sahibinin beyanname vermedikleri tespit edildi. Bu ev sahiplerine bilgilendirici ve yönlendirici SMS’ler gönderilmiştir" diyerek ev sahiplerini uyardıklarını ifade etti.

mehmet-simsek.jpg

KİRAYI ELDEN VERMEK YASAK MI, KİRAYI ELDEN ALMANIN ÖDEMENİN CEZASI 2023 NE KADAR, KAÇ TL?

Bakan Şimşek yapmış olduğu açıklamasında vergi dairesi çalışanlarının sahaya çıktığını ve ev sahipleri için inceleme yapmaya başladıklarını belirterek "3.720 adresi tek tek ziyaret ederek konut olarak kiraya verilen taşınmazları tespit ettik. Kiracıların kira kontratlarını istedik ve bunlar ile ev sahibinin beyan ettğii tutarı karşılaştırdık. Doğru beyan vermeyen ve devleti vergi kaybına uğratan ev sahipleri hakkında cezai işlemler ile vergi cezaları uygulanacak" diyerek tespitleri sürdürdüklerini belirtti.

Yine elden kira almanın suç olduğunu belirten Bakan Şimşek belirtilen tutarın üzerinde yer alan tüm kiraları vergilendirme amacı ile bankaya yatırılması gerektiğini belirtti. 2023 senesi için söz konusu tutar yıllık 21 bin TL olarak belirlenirken bu rakamı aşmayan ev sahipleri beyanname vermiyorlar. Kirayı elden almanın sınırı ise 2023 senesinde aylık 500 TL olarak uygulanıyor. Bu sınırı aşan ev sahipleri kirayı bankadan almakla yükümlü tutuluyorlar.