Tapu sahiplerine son UYARI! Hemen e-Devlet'e girip ACİLEN bunu yapmanız istendi

Milyonlarca tapu sahibi için son dakika uyarısı yapıldı. e-Devlet hesabına girip acilen bunu yapmanız gerekiyor...
Tapu sahiplerine son UYARI! Hemen e-Devlet'e girip ACİLEN bunu yapmanız istendi

Tapu sahiplerine son UYARI! Hemen e-Devlet'e girip ACİLEN bunu yapmanız istendi - Koronavirüs döneminde rekor üzerine rekor kıran konut fiyatları pandemiden sonra daha da hızlı bir şekilde yükselişini sürdürmüştü.

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş işyeri, arsa ve tarla fiyatlarına da yükselirken fiyatı cep yakan taşınmazlar dolandırıcıların da radarına girdi. Rekor kıran konut ve arsa fiyatları sonrasında dolandırıcılar akıl almaz yöntemlerle vatandaşın tapusunun peşine düşerken Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

TAPU DOLANDIRICILIĞI ARTTI! TAPU SAHİPLERİ DİKKAT HEMEN E-DEVLET'TE BUNU YAPIN...

Dolandırıcılar gözlerini vatandaşın tapulu malına çevirirken yapılan dolandırıcılık girişimleri ağızları açık bıraktı. Uyuyan tapu operasyonu adı verilen bu girişimlerde vatandaşın uzun süredir işlem görmeyen tapuları hedef alınırken dolandırıcılar ilk olarak vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçiriyor. Ardından sahte vekalet düzenleniyor ve dublör ile sahte tapu operasyonu gerçekleştiriliyor.

916477.webp

Benzer çok sayıda girişim dikkatli tapu memurları sayesinde bertaraf edilse de yine de dolandırıcıların kullandıkları yöntem her geçen gün daha da geliştirildiği için tapu sahipleri için risk büyüyor. Bu nedenle tapu sahiplerine yönelik Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı uyarı yaparak e-Devlet Tapu SMS kaydı oluşturmalarını istedi.

tapu-sms-kaydi.jpg

HABERSİZ TAPU DEVRİ NASIL ÖNLENİR, TAPU DOLANDIRICILIĞI E-DEVLET SMS KAYDI NEREDEN NASIL YAPILIR?

Tapu işlemlerinde dolandırıcıların kullandıkları yöntemler her geçen gün artarken devlette vatandaşı korumak için önlemlerini arttırıyor. Bu kapsamda e-Devlet üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Tapu Telefon Bilgileri Beyan sistemi devreye alındı.

e-Devlet internet sitesine kimlik numarası ve şifrenizi girerek sisteme giriş yaptıktan sonra arama bölümüne Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Telefon Bilgileri Beyan yazarak ilgili ekranda telefon numaranızı sisteme kayıt etmenize olanak sağlanıyor.

Bu sayede tapuda adınıza kayıtlı taşınmaz için tapu devri, satış, ipotek gibi bir işlem talebi olması durumunda anında tarafınıza SMS gönderilerek bilgilendirme yapılıyor. Böylelikle sizin bilginiz ve rızanız olmadan tapunuz üzerinde işlem yapılması engelleniyor.