2024 MEB EKYS sonuçları açıklandı mı? ÖSYM EKYS sonuç sorgulama ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı EKYS hakkında merak edilenler artarken yapılan sınavın ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. EKYS'ye katılım sağlayan adaylar ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekliyor.
2024 MEB EKYS sonuçları açıklandı mı? ÖSYM EKYS sonuç sorgulama ekranı

Türkiye'de düzenlenen çeşitli sınavlar bulunurken bu sınavlara katılan adaylar da sonuçlar için heyecanlı bir şekilde bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) için katılım sağlayan adaylar da sınav hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. 2024 yılı MEB EKYS sonuçları için Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) gelecek açıklama bekleniyor.

ÖSYM tarafından düzenlenen 2024 MEB EKYS, 18 Şubat tarihinde eşzamanlı olarak düzenlendi. MEB EKYS sonuçları için sınava katılım sağlayan adaylar ÖSYM'den gelecek açıklamayı beklemeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı, 18 Şubat tarihinde 80 soru ile adayların karşısına çıkarken geçtiğimiz günlerde de cevap anahtarı yayımlandı. Cevap anahtarının yayınlanmasının ardından adaylar da sonuçların açıklanacağı tarihi beklerken bir yandan da puanlama sistemini araştırmaya başladı.

2024 MEB EKYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, PUANLAMA SİSTEMİ NASIL OLACAK?

MEB EKYS için puanlama sistemi de belli oldu. EKYS puanlamasında yalnızca doğru cevapların dikkate alınacağı, yanlış cevapların ise dikkate alınmayacağı bildirildi. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 tam puan üzerinden hesaplama yapılacağı bildirilirken başarılı olan adaylar okullara müdür ve müdür yardımcısı olarak atanabilecek.

meb-ekts.webp

ÖSYM tarafından düzenlenen MEB EKYS sınavına giren adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ederken Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı sonuçlarının 8 Mart 2024 tarihinde açıklanmasının planlandığı bildirildi. Bu çerçevede adaylar 8 Mart Cuma günü ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden bilgilerini doğrulayarak erişim sağlayabilecek. Atamalarla ilgili ise MEB'den açıklama gelmesi beklenecek.

Emlak365.com