3 dakika arayla 2 deprem! AFAD açıkladı, Adana fena sallandı!

AFAD Deprem Dairesi bir açıklama yaparak Adana'da ardı ardına iki ayrı depremin meydana geldiğini duyurdu. Gerçekleşen iki ayrı deprem ile alakalı olarak ayrıntılı bilgileri yine AFAD açıkladı.
3 dakika arayla 2 deprem! AFAD açıkladı, Adana fena sallandı!

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen iki büyük depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar seyrekleşmiş olsa da devam ediyor. Bugün yine AFAD Deprem Dairesi bir deprem duyurusu yaptı. Adana'da bir deprem meydana geldiği açıklanırken bu sarsıntılar bölgedeki vatandaşların yüreklerini ağzına getirdi. AFAD Deprem Dairesi açıklamasına göre depremler nerede ve kaç büyüklüğünde oldu? 

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD Deprem Dairesi'nin verdiği son dakika bilgisine göre bugün saat 11:33'te Adana'nın Saimbeyli ilçesinde bir deprem meydana geldi Bu depremin büyüklüğünün 4.5 olduğu açıklanırken derinliğinin ise 7 km olduğu bildirildi. Gerçekleşen bu depremin sarsıntısı oldukça yüksek olurken vatandaşlar büyük bir panik içerisinde kaldılar. 

Saatler 11:36'yı gösterdiğinde ise daha 4.5 büyüklüğündeki depremin sıcaklığı sona ermeden yine Adana'nın Saimbeyli ilçesinde bir deprem daha meydana geldi. Bu depremin de 7 km derinlikte olduğu belirtilirken büyüklüğü ise 4.3 olarak açıklandı. 3 dakika arayla meydana gelen deprem neticesinde vatandaşlar panikle kendilerini evlerinden dışarıya attılar. 

3 dakika arayla 2 deprem! AFAD açıkladı, Adana fena sallandı!

ADANA SAİMBEYLİ DEPREMLERİ NE ANLAMA GELİYOR?

Adana Saimbeyli'de bir süredir depremler gerçekleşmeye devam ediyor. Bu depremler uzmanlarca artçı depremler olarak belirtiliyor. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür kısa bir süre önce bir açıklama yaparak Adana Saimbeyli depremlerinin Kahramanmaraş'taki büyük depremlerin ardından stres transferi olmasından kaynaklandığını ifade etmişti. Bölgede deprem riski olduğu bilinirken vatandaşların hasarlı yapılardan uzak durmaları konusunda uyarılar sık sık yapılıyor. Adana Saimbeyli'de gerçekleşen deprem komşu il ve ilçelerde de hissedildi. Bu depremlerin neticesinde herhangi bir can ve mal kaybı olduğu tahmin edilmiyor.